Verbouwen

Inbouwkasten en scheidingwanden maken met MDF

Geschreven door admin

Wanneer je aan een aan- of verbouw van je woning begint, is het belangrijk om vooraf de benodigde materialen in huis te halen. Zo kun je door blijven werken, zonder voortdurend naar een bouwmarkt te moeten gaan. Een van de materialen die niet mogen ontbreken is MDF. Onder MDF verstaan we met lijm geperste platen, die heel eenvoudig te bewerken zijn. Er zijn verschillende werkzaamheden te bedenken bij een aan- of verbouw, waarbij dit materiaal goed van pas kan komen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een inbouwkast in de slaapkamer, het opbouwen van een scheidingswand tussen twee ruimtes, enzovoorts.

Voor de aanschaf van MDF hoef je niet naar een fysieke bouwwinkel in de buurt te rijden. Je kunt dit materiaal heel eenvoudig online bestellen! Vaak heb je MDF al binnen enkele werkdagen in huis, zodat je het vrijwel direct kunt gebruiken. Een online bouwwinkel met een breed aanbod aan MDF platen is PontMeyer.

Verschillende soorten MDF kopen

Bij de aanschaf van MDF voor bouwklussen binnen je woning zijn er een aantal aandachtspunten. Kijk bijvoorbeeld goed naar de verschillende soorten MDF die worden aangeboden in online bouwwinkels. Je kunt kiezen voor een standaardtype MDF, vochtwerend MDF, brandwerend MDF en MDF prime. Het voordeel van het gebruik van MDF prime is dat dit materiaal direct kan worden afgelakt. Zo hoeft er geen primer op te worden aangebracht. Iets wat wel noodzakelijk is bij de andere soorten MDF die online worden aangeboden. Net als bijvoorbeeld multiplex neemt MDF de verf vrij makkelijk op. Een goede onderlaag is zodoende essentieel.

Het gebruik van MDF bij bouwwerkzaamheden

MDF is een relatief makkelijk te bewerken type hout. Met een cirkelzaag kunnen de platen eenvoudig op maat worden gezaagd. Ook een decoupeerzaag kan gebruikt worden! Let hierbij goed op het zaagje wat gebruikt wordt, om het versplinteren van het MDF te voorkomen. De platen kunnen verlijmd, genageld of geschroefd worden. Bij het vastschroeven van MDF platen is het niet noodzakelijk om deze eerst voor te boren. Je kunt de schroefkoppen na het vastschroeven van de plaat eenvoudig afdekken met een klein beetje plamuur. Zo vallen de schroeven niet meer op, als je bijvoorbeeld een laagje verf op de MDF platen aanbrengt.