Zwembad

Een eigen zwembad

Eigen zwembad
Geschreven door admin

Veel mensen dromen van een zwembad in hun eigen achtertuin, weinig mensen realiseren zich dat dit vaak prima mogelijk is, ook met een klein budget.

Budget
Voordat u verder gaat nadenken over de aanleg van uw eigen zwembad is het verstandig een budget vast te stellen. Het is al mogelijk een zwembad te plaatsen met een budget van 1000 euro. Wanneer u zelf de grond werkzaamheden en/of voorbereiding uitvoert, dan is hier een flinke besparing op mogelijk.

Afmetingen
Nadat u uw budget heeft vastgesteld is het belangrijk na te denken over de afmeting van uw zwembad. Wanneer u een zwembad voor het hele gezin wilt, dan is bijvoorbeeld een trap belangrijk, misschien heeft u ook wel stiekem nagedacht over een kleine glijbaan?
Bij de afmeting dient u ook rekening te houden met de wens voor een ronde of vierkante afwerking en de eventuele diepte.

Temperatuur
U heeft een keuze gemaakt en het zwembad is klaar voor gebruik, uiteraard is het fijn om in een zwembad te stappen met de juiste temperatuur. Ook zorgt u met zwembad verwarming ervoor dat u tijdens een langere periode uw zwembad kunt gebruiken, bijvoorbeeld tijdens het voorjaar en najaar.

Schoonmaken
Om het badwater gezond te houden is het van belang regelmatig het zwembad schoon te maken en klein onderhoud te plegen. Hiermee voorkomt u hoge kosten en verlengt dit de levensduur van uw zwembad. Het spreekt voor zich dat u het zwembad schoon kunt houden door alle rommel eruit te halen, echter u kunt zelf de waardes controleren en deze corrigeren met chloor zodat bacteriën, algen en andere ziekteverwekkers geen kans krijgen. Een filter is een goed hulpmiddel om de waterwaardes constant te houden.

Afsluiten
Wellicht zit u er niet op te wachten om elke keer bij een harde wind uw zwembad schoon te maken. Een goed alternatief is dan het afdekken van uw zwembad met een doek of met een speciale zwembadafdekking. Tevens zorgt een zwembadoverdekking voor extra veiligheid, kleine kinderen kunnen niet zomaar in het zwembad vallen.