Verbouwen

Een deur kiezen die bij jou past!

Geschreven door admin

Een nieuwe deur kiezen, hoe moet je dat nu aanpakken! Hoe weet jij precies dat de deur die wordt gekozen ook werkelijk bij de woning past? Het is niet altijd even gemakkelijk en het is hoogstwaarschijnlijk al lang duidelijk dat het keuze aanbod enorm is uitgebreid. Wij gaan je daarom een handje helpen. Want met handige tips en leuke trucs heb jij straks ook alles in huis om een goede nieuwe deur aan de schaffen.

Vragen die jouw helpen

De deur die je kiest bepaald voor een groot deel hoe het interieur eruit komt te zien. Denk er daarom altijd goed over na. Want de keuze zal zeker niet na een nacht slapen worden genomen. Toch helpen we je graag op weg. Beantwoord daarom altijd de volgende drie vragen.

Welke functie gaat de binnendeur vervullen?

Het lijkt misschien een onnozele vraag, maar toch is het heel belangrijk om hier goed over na te denken. De deur wordt immers niet alleen gebruikt als afsluiting tussen twee ruimtes. Dus waarvoor zal deze nieuwe binnendeur dan wel voor worden gebruikt? De eerste mogelijkheid die er is, bestaat uit het afsluiten van een ruimte. Echter is het ook mogelijk om met een deur twee ruimtes als het ware met elkaar te verbinden. Denk hierbij aan een binnendeur waar ramen in zijn verwerkt, waardoor het licht mooi doorlaat. De tweede vraag die hierbij wordt gesteld, is hoe vaak je deze binnendeur zal gebruiken. Staan de deur namelijk in de meeste gevallen gewoon open of laat je ze juist dicht? Op deze wijze kan je alvast het deursysteem uitkiezen. De opties die hierbij mogelijk zijn is een deursysteem met twee of juist één draairichting en vergeet natuurlijk de mogelijkheid tot een schuifdeur niet.

Welke sfeer wil je met de binnendeur bereiken?

De nieuwe binnendeuren van CanDo moet natuurlijk passen binnen jouw interieur. Daarom is de sfeer die wordt uitgestraald ook van onschatbare waarde. Heb je daarom een rustiek landelijke huisstijl, is deze modern of juist heel erg klassiek? Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijke woonstijlen om op te noemen, maar de kern is hiermee wel duidelijk. Want door een deur te kiezen die bij jouw woonstijl past, creëer je automatisch een aangename sfeer.

Wat is de afmeting van de binnendeur die jij nodig hebt?

Hoogstwaarschijnlijk zal je op zoek zijn naar een nieuwe deur die de huidige plaats zal innemen. Het is daarom van groot belang om te weten wat de maten zijn. Meet ze als eerst op voordat je verder kijkt naar alle mogelijke voorbeelden. Want door de technische uitwerking van de woning kan hier niet van worden afgeweken. Het is immers ook wel zo goedkoop om gewoon een deur te kiezen die al binnen jouw woning past.

Een laatste tip!

Een deur is een van de mogelijkheden die je hebt om het bestaande interieur in de woning te versterken. Kies daarom een deur die past bij de architecturale stijl van jouw woning voor het allerbeste resultaat.