Beplanting

De winter staat voor de deur. Een perfect moment voor…

Geschreven door admin

Steeds meer mensen maken ook gebruik van hun tuin in de winter. Lekker onder een terrasverwarmer en een dekentje. Een goed moment dus om uw tuinmeubelen te kopen voor minder geld.

Het winter klaarmaken van uw tuin kan een hele klus zijn, maar wij helpen u graag op weg door het geven van een aantal tips.

Een aantal tips om uw tuin winterklaar te maken:

Tip 1: Verwijder uitgebloeide bloemen
Knip de uitgebloeide bloemen eruit en stengels die stervende zijn mag je ook wegknippen, deze groeit later gewoon weer aan. Laat de rest van de plant met rust, ook de bladeren want deze beschermen de plant tegen vorst.

Tip 2: Bladverliezende hagen
Bladverliezende hagen kunnen pas geplant worden als ze het blad hebben laten vallen. In het geval van een beukenhaag is het wachten tot het blad bruin is geworden.

Tip 3: Snoeien van bomen
Voor januari moeten berken, noten, druiven en acers gesnoeid worden. Vanaf januari komt namelijk de sapstroom bij deze bomen alweer op gang en is het proces gestart voor het maken van bladeren.

Tip 4: Reinig
Reinig uw tuinmateriaal grondig en slijp eventueel botte kantjes van uw materiaal, zodat u de materialen weer kunt gebruiken in de lente.

Tip 5: Vijver
Span een net over de vijver om de laatste vallende bladeren op te vangen, zodat het water niet vervuild raakt.

Veel succes met het winterklaar maken van uw tuin!