Verbouwen

De werking van zandblazen uitgelegd

zandblazen
Geschreven door Victor

Zandblazen is een methode die steeds vaker ingezet wordt. Op zowel lastig bereikbare plekken als bij nieuwbouw en tuinaanleg. Dit komt door het gemak en de snelheid waar er zand mee kan worden aangebracht. Het is daarnaast een relatief schone manier van werken en je hebt het zand direct op de plek waar het nodig is. Maar hoe werk het blazen van zand nu in de praktijk? Daar gaan wij je antwoord op geven. Zodat je weet waarom het ook voor jouw project een goede oplossing is.

 

Het zoeken naar een specialist in zandblazen is zeker verstandig als je wilt weten wat de beste oplossing voor jouw project is.

Een vrachtauto met zand

Bij het zandblazen wordt er zand direct vanuit de vrachtwagen aangebracht. Dit gebeurd middels een buis die naar de juiste plek toe gebracht zal worden. Handig wanneer het bijvoorbeeld om een lastig te bereiken plek gaat. Een buis kan tot wel honderden meters ver reiken.

Een beetje afhankelijk van het project zijn er ook kleinere oplossingen mogelijk. Waarbij het zand vanuit een grote bigbag wordt geblazen. 

Grote buizen naar de locatie

De buis die naar de locatie wordt gebracht kan werkelijk honderden meters zijn. Het is gemakkelijk om de buis te plaatsen. Het kan zelfs door een woning worden aangebracht waardoor alles bereikbaar is. De buizen zijn relatief flexibel! 

Het blazen van zand kan beginnen

Wanneer de buis ligt kan er met het blazen van zand begonnen worden. Het blazen kan heel precies en nauwkeurig. Waarbij ook de snelheid en hoeveelheid zand gedoseerd kan worden gedurende het aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat alles bijzonder gelijkmatig geblazen kan worden. Meer weten over zandblazen en de tarieven? Informeer bij De Kruipruimte Specialist naar mogelijkheden.