Verbouwen

Gebruikte aanhanger kopen, waar moet je op letten?

bouwafval
Geschreven door Victor

Een aanhanger is iets wat je niet zomaar zal gaan kopen. Wanneer je steeds vaker spullen mee moet nemen onderweg die niet in je auto passen of wanneer je op vakantie vaak ruimte tekort komt is een aanhanger een oplossing. Een nieuwe aanhanger is kostbaar en daarom wordt er vaak gekozen voor een tweedehands aanhanger. Aanhanger occasions vergelijken is dan ook een heel interessant iets. Maar waar let je op, we maakten een lijstje voor je. 

Garantie 

Je kan tweedehands aanhangers kopen bij particulieren maar ook bij een bedrijf. De prijzen willen nogal eens uiteen lopen. Het is goed om je te realiseren dat je bij een particulier geen garantie op je aankoop zal krijgen. Een bedrijf geeft die garantie in een behoorlijk aantal gevallen wel. Wil je een aanhanger zonder verborgen verbreken kopen, dan is een bedrijf een beter idee 

Let op de staat van onderhoud 

Koop je een tweedehands aanhanger dan kan het zijn dat je een roestbak koopt maar je kan ook een goed onderhouden aanhanger kopen. Kijk naar bepaalde zaken zoals de aanwezigheid van roest, de stevigheid van de verbindingen tussen de diverse onderdelen en de staat van de verlichting op de aanhanger. Let ook op zaken als de rem op de aanhanger en het chassisnummer. 

Let op de banden 

Een aanhanger gebruik je misschien niet dagelijks, bedenk je dat de oude eigenaar dat vaak ook niet heeft gedaan. Dat is de reden waarom je extra aandacht besteedt aan de banden van de aanhanger. Deze moeten in goede staat zijn en het profiel moet niet teveel zijn afgesleten. De juiste bandenspanning bij banden is belangrijk. Zie je het draad zitten, dan weet je dat je beter verder kan kijken. Bij het vergelijken van aanhanger occasions moet je de aanhanger goed inspecteren wil je er veilig mee de weg op kunnen. 

 

Zoek je een aanhangwagen in de omgeving van Groningen? Kom dan eens langs bij Fripaan aanhangwagens in Marum (Groningen). Zij hebben altijd een ruim aanbod gebruikte aanhangers op voorraad.