Schilder

Alles wat je moet weten over timmerman worden

Geschreven door Victor

De timmerman vacatures bij Liber Personeel zijn altijd interessant om te bekijken. Maar hoe wordt je nu eigenlijk timmerman? Timmerman is een mooi klassiek beroep waar tot op de dag van vandaag nog vraag naar is. Het is dan wel goed om te weten wat ervoor nodig is om timmerman te worden. Ook is het fijn om te weten wat je ervan mag verwachten als je er eenmaal in aan de slag gaat. Op deze plek kan je heel snel de juiste inzichten krijgen op dit vlak. Zo weet je direct of je op de vacature in moet gaan of niet.

Werkzaamheden van de timmerman

De werkzaamheden van een timmerman zijn erg divers. Zo kan je bijvoorbeeld in de nieuwbouw actief zijn. Dan doe je vooral montagewerk, bijvoorbeeld aan de vloer, de kozijnen of de trappen. Ook kan het zijn dat je je juist richt op reparatiewerk. Dan is het vooral belangrijk dat je inzicht en vaardigheid hebt om onderdelen van een woning of een ander pand in goede orde te herstellen. Waarbij je er ook oog voor hebt om alles mooi te maken. Je krijgt dus met veel verschillende werk te maken en moet best veelzijdig zijn.

Een opleiding tot timmerman

Wat in ieder geval wel belangrijk is, is dat je je eerst laat opleiden tot timmerman. Dat kan je doen door een diploma op MBO-niveau 2 te halen. Dat kan je in voltijd doen, maar ook in deeltijd. Wanneer je kiest voor deeltijd, dan is het ook fijn dat je direct al werkervaring op kan doen. De opleiding tot timmerman kan je relatief gemakkelijk volgen omdat ze op veel plekken te volgen is. Het is wel heel leuk om op die manier al heel snel aan de slag te gaan met iets wat je heel leuk vindt om te doen. Tegenwoordig is er een grote vraag naar vakmensen in de bouw. Zo ook bij Liber Personeel, een uitzendbureau dat zich richt op vakmensen voor de vastgoedonderhoud branche.

De verdiensten van een timmerman

Het is natuurlijk ook wel belangrijk om te weten welk salaris er aan de vacatures voor timmerman verbonden is. Het begint vaak ergens rond 1700 euro bruto. Een timmerman verdient gemiddeld 2150 euro bruto per maand. Dat is dan het geval wanneer je in loondienst werkt. Je hebt natuurlijk ook de keuze om als ZZP’er aan de slag te gaan. Dan is het belangrijk om uit te gaan van een uurtarief. Dat begint bij ongeveer 25 euro per uur. Naarmate je meer ervaring hebt kan je dit laten oplopen. Echte professionals vragen 50 euro per uur.