Interieur

De voordelen van zitzakken

Geschreven door Victor

Misschien heb je net een nieuw huis gekocht of ben je je huis opnieuw aan het inrichten en overweeg je om een zitzak te kopen. Je twijfelt nog. In dit artikel helpen we je met het maken van je keuze door de voordelen van een zitzak op rij te zetten!

 

1.      Vele modellen en kleuren

Allereerst als je een zitzak wilt kopen dan is de keuze enorm! Er zijn vele verschillende modellen; van het traditionele zitzakkussen tot aan een zitbal of zitzakbank. Naast de verschillende modellen, heb je ook nog eens de keuze uit een kleine of grote zitzak. En daarnaast natuurlijk nog de kleur! Een zitzak kun je werkelijk in elke gewenste kleur kopen.

 

2.      Makkelijk verplaatsbaar

In tegenstelling tot een stoel of fauteuil is een zitzak makkelijk verplaatsbaar. De vulling van een zitzak bestaat namelijk uit korrels. Hierdoor is de zitzak relatief licht en kun je deze makkelijk verplaatsen. Zo kun je de zitzak voor je kinderen overdag in de woonkamer hebben staan en ’s avonds opruimen in de kinderkamer.

 

3.      Makkelijk schoon te maken

Een derde voordeel van zitzakken is dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Veel zitzakken hebben een hoes die gemaakt is van polyester. Hierdoor kun je eventuele vlekken makkelijk met een doekje afnemen. En gaat de vlek toch niet meteen weg? Dan kun je de zitzak hoes vaak ook losritsen en in de wasmachine wassen. Is de vlek nog steeds niet weg? Dan kun je voor een aantal modellen een losse hoes kopen en de complete hoes vervangen.

 

4.      Mee naar buiten

Het laatste voordeel van een zitzak dat we je in dit artikel willen meegeven is dat er veel zitzakken zijn die ook voor gebruik buiten zijn. Dit betekent dat ze niet alleen een plensbui prima kunnen overleven, ze kunnen ook goed tegen zonlicht waardoor ze hun kleur blijven behouden. Hierdoor kun je je zitzak dus meenemen in je tuin, op het balkon of zelfs op de boot.

 

We hebben dus vier voordelen met je gedeeld voor het kopen van een zitzak. Veel plezier alvast!