Vloeren

De voordelen van een PVC vloer in je huis

Geschreven door admin

Er kunnen verschillende redenen zijn, om voor een PVC vloer in huis te kiezen. Wist je bijvoorbeeld dat PVC vloeren ontzettend sterk zijn? Waar een houten vloer al snel bekrast kan raken, is dat bij een PVC vloer veel minder snel het geval. In het bijzonder, wanneer je de vloer regelmatig op professionele wijze laat onderhouden. Bij het onderhoud aan de vloer kan hier een speciale coating op worden aangebracht, die de vloer nog beter bestand maakt tegen krassen. De krasbestendigheid van dit type vloer is een van de redenen dat men een PVC vloer ook vaak op werkplaatsen gebruikt.

 

Geluiddempende werking van PVC vloeren

Niet alleen op de werkvloer komt een Gamma PVC vloer goed van pas. Gebruik dit type vloer ook in een gehorige woning of een appartementencomplex. De PVC vloer staat bekend om zijn geluiddempende werking. Dit voorkomt dat je woning verandert in een klankkast. Daarbij voorkomt het dat onderburen last hebben van het geluid wat je maakt.

 

Tip: combineer de PVC vloer altijd met een isolerende onderlaag! Naast de isolerende werking van deze laag, zorgt de laag ook voor een verdere demping van het geluid.

 

Ideale vloer voor ruimtes met vloerverwarming

Een derde reden om voor een PVC vloer in huis te kiezen, is het feit dat deze vloer goed te combineren valt met een vloerverwarming. De vloer zorgt voor een optimale geleiding van de warmte, waardoor het rendement van een vloerverwarming optimaal kan worden benut. Doordat het plaatsen van een vloerverwarming een behoorlijk ingrijpende klus is, doe je er verstandig aan dit voorafgaand aan het leggen van de PVC vloer te doen.

 

Tot slot doet de uitstraling van een PVC vloer niet onder voor de warme look van bijvoorbeeld een vloer van laminaat of parket. Op deze manier kun je ook met een PVC vloer een heel gezellige sfeer in huis creëren.