Interieur

3 redenen om een hoekbank te kopen

Geschreven door admin

Bij het inrichten van een woning heb je verschillende keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een tussenwand in ruimtes te plaatsen, om zo twee losse kamers te creëren. Ook kan het aantrekkelijk zijn om bijvoorbeeld voor een aanbouw aan je woning te kiezen, waarmee je meer ruimte hebt voor een zithoek! In de zithoek kun je een mooie hoekbank combineren met een losse fauteuil, om het zithoekje af te scheiden van andere delen van je woning. Er zijn verschillende redenen om een hoekbank te kopen. Lees snel verder om te zien of een hoekbank ook voor jou interessant kan zijn!

#1: een hoekbank biedt je meer zitplekken

Het voornaamste voordeel van een hoekbank is het feit, dat je met een hoekbank meer zitplekken in huis hebt. Op een hoekbank kunnen vaak minimaal drie of vier mensen plaatsnemen. Enigszins afhankelijk van de aanwezigheid van een rugleuning na de hoek in een hoekbank. Soms dient het laatste deel van de bank als een poef om languit te kunnen zitten.

#2: relax aan het eind van de dag op een hoekbank

Zo’n poef is ideaal om aan het eind van een lange dag heerlijk te kunnen ontspannen op de bank. Dit kan vanzelfsprekend ook zonder poef! Leg je benen op de bank en geniet van de ruimte die een hoekbank je biedt. Mocht je een keer een slaper hebben, dan kan deze op de hoekbank slapen.

#3: creëer een gezellige hoek in de woonkamer

Een derde reden om voor een hoekbank in de woonkamer te kiezen, is de mogelijkheid om een gezellig hoekje te creëren. Een hoekbank maakt een ruimte vaak gezelliger dan een losse tweepersoonsbank. Probeer de kleur van de hoekbank aan te laten sluiten bij de kleur op de muur. Ook kan het leuk zijn om de hoekbank te combineren met een kleed op de vloer.