Verhuizen

De ultieme verhuis-tips

Geschreven door Victor

Een verhuizing is niet met een paar stappen klaar en geregeld, er komt vooraf en ook achteraf best wel wat kijken. Het is daarom verstandig om van tevoren goed te bedenken hoe je dit wilt aanpakken en alles goed voor te bereiden zodat je achteraf niet met stress nog allerlei dingen moet regelen en bijvoorbeeld iets belangrijks vergeet. Hopelijk kun je je met deze tips goed voorbereiden en kom je hier niet voor te staan.

 

Voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk dat je op tijd begint met inpakken. Je hoeft dan natuurlijk nog niet al je hebben en houden in te pakken, maar kies er bijvoorbeeld voor om stukje bij beetje verschillenden dingen die je minder vaak gebruikt en niet denkt nog zo snel nodig te hebben, alvast in te pakken. Zo houd je het overzicht en brengt het toch wat meer rust. Het is natuurlijk dan ook niet geheel onbelangrijk om nog wel ruimte over te houden om te kunnen leven. Stal bijvoorbeeld plekken niet vol met verhuisdozen zodat je nergens meer langs kunt, maar vind een goede plek in je ruimte waar je dit wel kunt opruimen. 

 

Zorg voor orde

Als je ervoor kiest om al eerder te beginnen met inpakken, moet je ook onthouden waar je wat hebt ingepakt. Een tip? Nummer de dozen of schrijf of elke doos welke spullen je erin hebt opgeborgen. Zo kun je gemakkelijk terugvinden wat waarbij hoort en mocht je uiteindelijk nog iets moeten toevoegen aan de doos, dan weet je gemakkelijk waar je dit kwijt kunt. Houd dus het overzicht en de orde zodat er achteraf niet naar dingen gezocht hoeft te worden. Dit is onnodige stress die met tips als deze makkelijk voorkomen kan worden. 

 

Niet onbelangrijk

Pak al je spullen goed in! Gebruiken de juiste verpakkingsmaterialen zodat als je spullen optimaal beschermd worden tegen eventuele tegenslagen. Tijdens het verhuizen kunnen er bijvoorbeeld dingen omvallen en je wilt dan natuurlijk niet dat bijvoorbeeld je servies aan diggelen is wanneer je de doos weer opent om alles op te ruimen in de nieuwe kastjes. Een tip kan zijn om kopjes of glaswerk allemaal apart in te pakken in bijvoorbeeld papier en dit ook weer in verschillende dozen in de verhuisdoos op te bergen. Leg zwaardere onderdelen onderop en vul de doos voor extra ondersteuning met bijvoorbeeld een handdoek. Op deze manier zijn alle spullen beschermt tegen elkaar en ook tegen eventuele stoten die er tijdens de verhuizing voor kunnen zorgen dat ze breken.