Keuken

Het aanschaffen van een keukenboiler

Geschreven door Victor

Het is soms misschien om op sommige vlakken duidelijk te weten hoe of wat, bijvoorbeeld op het gebied van boilers. Er zijn veel verschillende soorten en ieder heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Hopelijk krijg je hierdoor een beter beeld over de verschillen die een boiler, met name een keukenboiler, kent en kun je op die manier gemakkelijker een keuze maken.

 

Waarom een keukenboiler?

Wanneer je te werk gaat in de keuken, maak je toch best vaak gebruik van warm water. Wanneer je de warmwaterkraan opendraait, is het niet vanzelfsprekend dat je heel snel warm water tot je beschikking hebt. In veel moet het water van ver komen en duurt het dus even voordat dit is opgewarmd. Dit probleem is dus gemakkelijk op te lossen door een keukenboiler aan te schaffen. 

 

Soorten keukenboilers

Nu je weet wat het doel van een keukenboiler is en het handig kan zijn om te investeren in een boiler kopen, krijg je nu een beeld van de verschillende boilers die er zijn. 

Keukenboilers kunnen op verschillende plekken in de keuken worden geplaatst en iedere plek zorgt dus ook weer voor een andere werking. Een standaard keukenboiler wordt onder de kraan geplaatst. Het verwarmingselement in deze boiler brengt het water op temperatuur, maar verliest deze warmte ook niet gelijk na het gebruik. Hierdoor verbruik je dus sowieso al minder water, dan wanneer je een lange tijd moet wachten tot het water is opgewarmd. Ook zijn er keukenboilers die, door bijvoorbeeld een andere grote boiler ergens anders in het huis, met warm water worden gevuld. Deze keukenboiler hoeft dan alleen nog maar het verwarmde water te behouden en laat net als de vorige deze warmte niet zomaar gaan, wel treedt er meer waterverlies op bij deze boiler dan bij de standaard keukenboiler.

 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een keukenboiler?

Doordat er zoveel verschillende soorten boilers zijn, is het belangrijk om van tevoren af te wegen hoe je situatie is en wat je zoal van je boiler wilt vragen. Woon je alleen of heb je een klein gezin? Dan heb je natuurlijk een hele andere waterbehoefte dan wanneer je een veel groter gezin hebt. Het is dan ook best logisch om te bedenken dat hoe meer mensen woonachtig zijn in de woning, hoe groter de boiler, hoe beter. Als je weet hoeveel water je ongeveer nodig hebt, kun je verder gaan met de volgende punten die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de energiezuinigheid van de boiler, wil je dat deze energiezuinig is of hecht je daar niet al te veel waarde aan? Bij een keukenboiler kunnen nog meer verschillende opties en punten voorbijkomen waar je uit kunt kiezen, maar het is wel belangrijk om te onthouden dat hoe meer opties, hoe duurder de boiler wordt. Bekijk dus van te voren goed wat voor jou werkt en stel hier je aankoop op af.