Uncategorized

De meest gemaakte fouten bij het verbouwen van de tuin

Geschreven door Victor

Veel mensen die hun tuin willen opknappen of verbouwen, beginnen vaak zonder plan of idee van wat ze precies willen. Het is belangrijk om dit wel te doen zodat je fouten kan voorkomen. Hieronder bespreken we de meest gemaakte fouten in het verbouwen van een tuin.

 

Niet voorbereid  zijn

Een veel gemaakte fout die mensen maken, is het niet voorbereid zijn op wat er komen gaat. Ze zeggen niet voor niks “voorbereiding is het halve werk”. Dat geldt ook als je je tuin gaat verbouwen. Je zal verbaast zijn hoeveel afval je wel niet zal hebben. Dit moet je allemaal ergens kwijt kunnen. Als je druk bezig met het verbouwen van je tuin, heb je bijvoorbeeld een puincontainer nodig voor bijvoorbeeld oude tegels, houtafval, etc. Zo kan je lekker doorpakken en sneller werken om je droomtuin af te maken. 

 

Niet investeren in tegels

Een andere veel gemaakte fout, is het niet investeren in tegels. De kwaliteit van een tegel is belanrgijker dna je denkt. Je kan het beste gaan voor beton tegels of tegels gemaakt van natuursteen. Daarnaast is het geen goed idee om zelf de tegels te leggen. Het zal er misschien in het begin goed uitzien, maar na loop van tijd zul je merken dat je tegels los zullen raken, de tuin zal verzakken of dat je ziet dat het regenwater niet wegloopt. Wat dus heel zonde is. Stratenmakers houden rekening met regenval, verzakking en andere zakken die belangrijk zijn voor een tuin met mooie tegels. 

 

Slechte verlichting

Wat een tuin echt kan maken of breken, is het verlichting in de tuin. Denk niet alleen aan verlichting van lampjes, maar ook van de zon. Mensen zetten namelijk bijvoorbeeld een schutting op de verkeerde plek of hebben een boom die na een aantal niet meer klein en schattig is waardoor er alleen maar schaduw in de tuin is. Naast natuurlijke lichtval, zijn lampjes in de tuin ook belangrijk. Kies voor niet te felle verlichting, dit is niet zo gezellig in de zomer. Zorg ook dat je voor ledverlichting kiest, dit is zuiniger en gaat langer mee. 

 

Bewaren van troep

Het bewaren van troep en andere spullen die je niet nodig hebt, is een manier om een je tuin minder gezellig te maken. Gooi daarom onnodige dingen weg, zoals onnodige decoratie. Hoe minder spullen, hoe rustiger en groter je tuin oogt. 

 

Grote bomen in de tuin

Bovenaan bespraken we al het nadeel van bomen. Ze blokkeren licht doordat ze met de jaren groeien. Veel mensen denken bij het aanschaffen van een boom niet na over dat het misschien nog groeit. De groei van een boom wordt vaak onderschat. Je riolering kan bijvoorbeeld beschadigd raken door de wortels. Wil je toch een boom in de tuin? Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt, kijk goed waar je de boom plaatst en laat je goed adviseren door een deskundige om zo de perfecte boom voor jouw tuin uit te kiezen.