Verbouwen

De bouwtrends van 2017

Geschreven door admin

Het is 2017 en dat betekent dat er weer nieuwe trends zichtbaar zijn. Want wat zijn nu eigenlijk de trends van dit jaar? En belangrijker nog: wie verzint die bouwtrends eigenlijk?

Wie verzint de bouwtrends?

Het is een wijdverspreid misverstand dat een clubje reclamemensen ergens in een veel te duur kantoor jaarlijks in een weekje nieuwe trends bedenken. Dat is zeker niet het geval. Nieuwe trends ontstaan voornamelijk bij mensen zelf. De bouwtrends die we hieronder bespreken, zijn een trend omdat mensen ze ook echt mooi vinden, terwijl dat jaren terug nog niet het geval was. Dat wordt dus niet opgelegd van boven, maar ontstaat van onderen.

Natuurlijke materialen

Allereerst komt er een liefde terug voor natuurlijke materialen. Waar duizenden jaren geleden hout het enige middel was om woningen te bouwen, komt het nu in een veel meer luxe uitvoering terug als decoratief element in de woning. Kasten die hun eigen houtkleur nog hebben, een prachtige houten vloer en houten binten in het plafond: het zijn elementen die de woning verrijken.

Veel licht

Ook de aanwezigheid van veel licht is iets wat sterk in opmars is. Mensen zijn vanwege hun drukke levens steeds gevoeliger voor rust en licht. Zorg er daarom voor dat er veel licht in de woning binnen kan komen. U kunt dat doen door te kiezen voor grote ramen, maar ook spiegels, glazen wanden en lichte kleuren kunnen een woning van binnen optisch lichter maken.

Industrieel

Tenslotte zien we steeds meer industriële elementen terugkeren in de inrichting van woningen. Ouderwetse lampen, banken van steigerhout: mensen vinden het schitterend! Let wel op dat dit bij de inrichting moet passen. Het voelt voor velen ook weer niet fijn als ze het idee hebben in een fabriek te wonen.