Schilder

Kozijnen vervangen of opknappen?

Geschreven door admin

Kozijnen gaan over het algemeen erg lang mee, maar er komt een tijd waarbij je voor de moeilijke keuze komt te staan; zal ik mijn kozijnen vervangen of opknappen? Voor beide opties zijn er voor- en nadelen te benoemen. Lees snel meer als je te weten wilt komen welke optie het best voor jou geschikt is.

Sommige typen kozijnen vragen nu eenmaal wat onderhoud. Houten kozijnen bijvoorbeeld zijn om de zoveel tijd toe aan een likje verf en aluminium kozijnen moeten af en toe is gepoetst worden. Wanneer er scheuren of barsten ontstaan in de kozijnen is het moment gekomen dat je toch echt nieuwe kozijnen moet laten monteren. Ook verouderde hang- en slotwerken kunnen tegenwoordig flink verbeterd worden.

Een goede manier om te testen of bijvoorbeeld houten kozijnen aan vervanging toe zijn, is door er met een spijker in te prikken. Wanneer je merkt dat de spijker te makkelijk in het hout verdwijnt, is het hout rot. Opknappen heeft dan dus geen zin meer.

Isolatie van kozijnen is tegenwoordig zeer goed. Er zijn verschillende materialen en systemen die de isolatiewaarde flink kunnen verhogen. Vroeger stonden stalen kozijnen bekend om de slechte isolatie, maar tegenwoordig hebben stalen kozijnen, met behulp van een speciaal tussenstuk, een zeer goede isolatiewaarde. Ook wanneer er nog steeds enkel glas in jouw kozijnen zit is het tijd om te vervangen. Tegenwoordig kan de energierekening flink omlaag wanneer je voor HR++ glas kiest.

Wanneer je voor jezelf de keuze hebt kunnen maken of het beter is om te vervangen dan op te knappen, zal je voor de volgende kwestie komen te staan namelijk: Door wie kan ik mijn kozijnen het beste laten plaatsen? Er zijn vele leveranciers waar je uit kunt kiezen, maar jij wilt natuurlijk de prijs/kwaliteit verhouding. Een website die je hiervoor kunt gebruiken is kozijnen-kiezen.nl. Op deze website kun je nog meer informatie vinden over kozijnen en ook leveranciers vergelijken.