Badkamer en toilet

Creëer ruimte in een kleine badkamer

kleine badkamer
Geschreven door admin

Een badkamer is over het algemeen niet echt groot. Heb je een kleine badkamer, dan is het vaak zoeken naar oplossingen om alles kwijt te kunnen. We geven je wat tips zodat je toch voldoende ruimte in een kleine badkamer kunt creëren. Of neem in een specialist in de arm: voor goed sanitair kies je voor Sanitairtotaal!

Een lichte badkamer geeft het gevoel van ruimte. Zorg dus voor lichte betegeling van de wanden, vloer en kies voor wit, of lichtgekleurd sanitair. Een glazen douchewand kan een ruimtelijk effect hebben maar ook een wit douchegordijn heeft dit effect.

Als het niet noodzakelijk is om badkamermeubeltjes te plaatsen, doe het dan niet. Kan je de handdoeken in een andere ruimte kwijt, bijvoorbeeld in een (kleding)kast op de slaapkamer of overloop, gebruik die ruimte daarvoor. Ontkom je er niet aan om extra meubels te plaatsen, denk dan aan een kastje onder of rondom de wastafel en smalle hoge kasten die tussen het toilet en de wastafel geplaatst kunnen worden. Laat ze eventueel op maat maken – het zijn ruimtewinners bij uitstek!  

Zorg voor een kleuraccent met betrekking tot de handdoeken maar hou het bij één kleur. Dit geeft rust. Vermijdt teveel prullaria en mandjes. Kijk of de wasmachine uit de badkamer kan en een plekje kan hebben op de zolder, in de (bij)keuken of in de garage. Het is een niet alledaagse plek maar heeft wel direct effect in de badkamer waar je dagelijks gebruikt van maakt want in een kleine badkamer geldt al snel de regel: hoe minder hoe beter.