Keuken

Zelf je keuken verbouwen: hoe pak je dit aan

keuken verbouwen
Geschreven door admin

Een goede voorbereiding is het halve werk als je in je huis wilt verbouwen. Zeker in een keuken is het van belang om een goede planning te maken. We geven je een paar tips om je keukenverbouwing goed voor te bereiden en te plannen.

  • Zorg dat je precies weet wat je wilt in de keuken en maak lijstjes. Welke wensen heb je met betrekking tot de apparatuur en de indeling, wat is je budget en welke aanpassingen zijn nodig om alles uit te breken, aan te sluiten en op te bouwen. Reken met een ruime financiële marge, er zijn altijd onvoorziene zaken of extra aanpassingen nodig.
  • Bestel op tijd alles wat je nodig hebt. Op sommige artikelen zit een levertijd of productietijd. Ook hierin is het verstandig om een tijdsmarge in te calculeren. Koop overige materialen ruim in. Alles wat in de originele verpakking zit kan vrijwel altijd geretourneerd worden.
  • Maak een tijdsplanning welke werkzaamheden je wanneer wilt uitvoeren en reserveer bij de bouwmarkt de nodige apparatuur die je moet huren, zoals een tegelsnijder of een frees en regel een goede oplossing voor het puin wat afgevoerd moet worden.

Op deze manier krijg je redelijk inzicht hoe lang een verbouwing gaat duren en of deze tijd voor jou (en je gezin) te overbruggen is. Kom je in tijdnood? Neem contact op met een loodgieter of een klusbedrijf. Zij kunnen lastige of tijdrovende klussen van je overnemen waardoor je gemaakte planning niet al te ver uitloopt.