Uncategorized

Creatieve ideeën om je garage optimaal te benutten

Geschreven door admin

Een garage is vaak qua ruimte enigszins beperkt. Er past een auto in met nog wat kasten langs de wand, maar dat is het doorgaans ook wel. De truc is dan om het overzicht te bewaren en de garage niet helemaal vol te stoppen met van alles en nog wat. De garage oogt dan al heel erg vol en druk, wat niet prettig is.

Maar hoe kun je zo’n garage dan nog steeds zo optimaal mogelijk benutten? We vroegen het een expert op het gebied van inrichtingen en zetten een aantal tips op een rijtje!

Planken aan de muur

Met planken aan de muur creëer je met gemak vele vierkante meters extra. Je kunt van alles op de planken zetten of leggen, zo lang ze maar sterk genoeg zijn. Je kunt er onderdelen voor de auto op kwijt (soms zelfs winterbanden), maar ook benzine voor de grasmaaier, een haspel of een tuinslang.

Ophangen of neerleggen?

Dat betekent echter niet dat je alles maar op de planken moet gaan neerleggen. Soms kun je dingen beter ophangen, dan kun je ze veel efficiënter kwijt. Zo ook bijvoorbeeld tuingereedschappen. Zaken als harken, rieken en schoffels kun je veel beter in een soort rack hangen. Je houdt daardoor de schaarse ruimte die je hebt over voor andere zaken.

Werkbank met opgehangen gereedschap

Klust u of uw partner graag? Overweeg dan om een werkbank te maken (of aan te schaffen). U kunt ook daar weer planken onder bevestigen zodat er dozen met schroevendraaiers of ander gereedschap opgeborgen kan worden. Ook kunt u er voor kiezen om het meest gebruikte gereedschap (schroevendraaiers, beitels, ijzerzaag) vast te klemmen in een verticale wand die u tegen de muur boven de werkbank aan kunt maken. Zo kunt u zoveel mogelijk spullen kwijt zonder dat de schaarse ruimte grotendeels wordt benut.