Keuken

Buitenkeuken met barbecue: echte plek voor mannen

Geschreven door admin

Waar de keuken al sinds jaar en dag traditioneel het gebied is van de vrouw des huizes is dat vast en zeker niet het geval voor een buiten keuken. Een buitenkeuken met barbecue is een plek waar een man een echte man kan zijn en zich helemaal kan uitleven. Het heeft dan ook echt iets mannelijk: vlees grillen en roosteren in de buitenlucht. Het vuur aan je lijf voelen likken en de warmte van de kolen trotseren.

Ken je behoeftes

Ben je zelf al een tijdje op zoek naar een dergelijke buiten keuken om in de zomer, en wanneer de temperatuur het nog toelaat, wat vrienden uit te nodigen om een vleesje te verorberen? Dan is het van groot belang om correct in te schatten wat je werkelijke behoeftes eigenlijk zijn. Er zijn immers tal van buitenkeukens met barbecue op de markt. Enkele vragen waar je zeker het antwoord op moet weten als goede gastheer: hoe frequent sla je aan het grillen? Hoe veel mensen zijn er in de regel aanwezig op een barbecue in de tuin? Wat is de oppervlakte waarmee je kunt werken? Weet je daar een antwoord op dan kan je een geïnformeerd besluit nemen over het aantal branders. Deze grote kooktoestellen werken immers op gas en beschikken in de regel tussen de 2 en de 4 branders.

Extraatjes?

Naast de branders die het vlees heerlijk laten grillen en bakken kan je ook opteren voor een buitenkeuken met een zijbrander. Het is op deze brander dat sauzen en/of bijgerechten bereid worden. Kies dan ook meteen of je zijtafels en een opbergkast nodig hebt. Een dergelijke opbergkast kan immers wel van pas komen om de gasfles weg te moffelen zonder een verre verplaatsing met dat lompe ding te moeten doen. Hoe dan ook: wat je ook verkiest is er slechts één ding zeker. Een buitenkeuken? Dat is een echte plek voor mannen waar je nog even helemaal het testosteron kunt voelen pompen terwijl je een stuk vlees aan stukken scheurt. Nadat je het zelf gebakken hebt natuurlijk!