Verbouwen

Een bouwstofzuiger voor fijn stof

Geschreven door admin

Wanneer je gaat verbouwen, of als je een bouwbedrijf hebt en regelmatig bij klanten aan de slag gaat, dan krijg je gegarandeerd te maken met het fijne bouwstof. Dit stof kruipt overal tussen en soms vind je het weken nadat een verbouwing is afgerond nog terug. De klacht “ik blijf aan het stofzuigen” hoor je dan ook regelmatig in een huis waar verbouwd wordt. Het opzuigen van fijn stof is dan ook nog eens erg lastig. Veel gewone stofzuigers hebben hier namelijk moeite mee.

Kies voor een speciale stofzuiger voor fijn stof

Veel vakmensen die in de bouw werken gebruiken een speciale bouwstofzuiger voor fijn stof. Hiermee kun je het fijne stof gemakkelijk opzuigen dat vrijkomt bij verbouwingen. Stof komt vooral vrij als er geschuurd of geboord wordt. Maar ook tijdens hakken en breken komt dit fijne stof vrij. Het komt namelijk af van stenen en muren en van houten delen die worden geschuurd om opnieuw geschilderd te worden. Fijn stof is erg schadelijk voor je gezondheid, je kunt er klachten van krijgen als kriebelhoest en geïrriteerde ogen. Daarom is het wel belangrijk om het fijn stof regelmatig weg te zuigen.

Bouwstofzuigers hebben nog meer functies

Een bouwstofzuiger voor fijn stof heeft nog meer handige functies dan behalve het kunnen opzuigen van fijn stof. Je kunt ze namelijk direct aansluiten samen met apparaten waarmee je aan het werk bent. Zo kun je ervoor zorgen dat de bouwstofzuiger tegelijk met bij voorbeeld je boormachine of elektrische zaag aangaat en direct het vrijkomende stof opzuigt. Dit scheelt weer een extra handeling. Verder kunnen bouwstofzuigers voor fijn stof ook prima overweg met ander bouwafval, mits het natuurlijk niet te grof is zodat het niet door de stofzuigerslang past. Let hier op omdat obstructie in de slang heel vervelend is en soms lastig te verhelpen. De bouwstofzuigers zijn daarnaast ook vrijwel allemaal in staat om vloeistoffen zoals water en schoonmaakmiddel op te zuigen. Doe dit nooit met een gewone stofzuiger, deze kan daar niet tegen en zal direct doorbranden.

Kies uit verschillende merken bouwstofzuigers voor fijn stof

Als je een bouwstofzuiger voor fijn stof wilt kopen dan kun je kiezen uit verschillende merken. Deze ontlopen elkaar niet heel veel als het gaat om prestaties en mogelijkheden. Alle bouwstofzuigers zijn geschikt voor stof en vuil waar je een gewone stofzuiger liever niet voor gebruikt. Je kunt op het internet prijzen en reviews van bouwstofzuigers voor fijn stof met elkaar vergelijken. Zo kun je gemakkelijker een keuze maken bij de aankoop. Voordat je die keuze maakt is het belangrijk te weten waarvoor je de stofzuiger wilt gebruiken en ook hoe intensief het gebruik zal zijn.