Beplanting

Je kunt weer bloembollen planten!

Geschreven door admin

Tijdens het winterklaar maken van je tuin kun je helemaal losgaan met het herinrichten van je tuin, of alleen wat kleine klusjes oppakken.

Een kleine klus die je nu uitvoert en in het komende jaar je hele tuin verandert, is het planten van bloembollen. Ga nu aan de slag met bollen van bijvoorbeeld de cyclaam, amaryllis, hyacint of tulp om je tuin in een handomdraai voor te bereiden op een kleurrijke lente.

Bollen planten is eigenlijk een fluitje van een cent. Bollen kun je op diverse manieren planten, het maakt eigenlijk niet uit hoe je ze plant, als je ze maar genoeg ruimte geeft en je wel rekening houdt met de zonbehoefte van de bol die je plant. Voor het planten van bollen heb je helemaal niet veel nodig. Wat je wel nodig hebt zijn natuurlijk de bollen zelf, een schep/troffel of een bollenplanter, (kunst)mest en water.

Graaf voor de bol een gat dat minimaal drie keer zo diep is als de diameter van de bol, leg onderin het gat wat mest en plaats de bol hierop met de punt naar boven. Bedek de bol met aarde en geef hem wat water.
Maak het jezelf allemaal wat gemakkelijker door een bollenplanter te gebruiken. Met een bollenplanter maak je gemakkelijk een gat op de juiste diepte in de grond waar je de bol in kunt stoppen. Leg de bol in het gat en bedek de bol met het laagje aarde dat je planter net omhoog heeft gehaald, druk de aarde wat aan en je kunt alweer aan je volgende bol beginnen. Hartstikke makkelijk dus en bijna geen vieze handen meer.

Wat je kunt doen om het bloemenveld dat je gaat creëren wat natuurlijker over te laten komen is het mixen van diverse bloembollen en ze willekeurig over de plek te verstrooien waar je de bollen wilt planten. Zodra je alles verstrooid hebt kun je op de plaatsen waar de bollen geland zijn ze in gaan graven.
Hierna is het lange wachten begonnen. In de lente zal je een kleurrijk bloemenveld zien ontwaken in je tuin waar je met volle teugen van kunt genieten.

Mocht je toch nog niet helemaal klaar zijn met het aanpakken van je tuin? Of heb je niet het juiste gereedschap? Bij Gereedschap.nl vind je al het tuingereedschap dat je nodig hebt.