Interieur

Bespaar tijdens verbouwen: Bouwmaterialen laten bezorgen!

Geschreven door admin

Gaat u zelf verbouwen? Een goed plan maken is belangrijk als het gaat om kosten en tijd. Vooraf de materialenlijst samenstellen betekent dat u minder vaak bestellingen hoeft te doen. In 1x inkopen, prijzen vergelijken scheelt in de kosten. Bedenk ook vooraf waar je materialen gaat kopen. Wat is je plan? Zelf heen en weer rijden naar de bouwmarkt, of bestel je online en laat je bouwmaterialen door de bouwmarkt thuisbezorgen?

Oriënteren en vergelijken

Tijdens de voorbereiding van je verbouwing kun je bouwmaterialen online bekijken. Er is veel aanbod en verschil in materialen en toepassingen. Je kunt zien wat hoe het materiaal er uit ziet (bijvoorbeeld verschillende soorten multiplex of gevelbekleding) Wil je meer weten, dan download je meteen de  productinformatie of bekijkt een video. Voordeel dat je dit thuis vanaf de bank doet is dat je de tijd hebt en goed kan nadenken of je alle spullen hebt voor je klus.

Wanneer bestellen?

Heb je een keuze kunnen maken dan is de levertijd ook van belang. Is het materiaal op voorraad of moet je rekening houden met een aantal dagen of weken levertijd. Bijvoorbeeld bij bepaalde elektrische dakramen van VELUX, of deuren die op maat kunnen worden gemaakt. Vaak is vandaag besteld al met enkele dagen geleverd.  Tip: Bestel je materiaal ruim van tevoren!

Kosten besparen

Het online bouwmaterialen kopen biedt je de mogelijkheid om prijzen te bekijken en vooraf je kosten te berekenen.  De kosten van de verbouwing wil je tenslotte in ieder geval globaal uitrekenen! Sommige webshops vermelden prijzen met en zonder btw. Dat is wel een punt om op te letten.

Ga jij naar de online bouwmarkt?

Bij online bestellen bepaal je zelf de leverdatum. Je weet precies wanneer je aan de slag kunt. Werk je samen met een aannemer? Je kunt ook afspraken om zelf de materialen in te kopen. Dit kan kostenbesparing opleveren. Bouwmaterialen online zelf inkopen is gemakkelijk, en scheelt in de kosten!