Interieur

Welke vloer kies jij in je aanbouw?

Een aanbouw of uitbouw is een echte toevoeging aan je huis. Je kunt het helemaal maken zoals je zelf wil en dus ook inrichten zoals je zelf wil. Natuurlijk is het belangrijk om goed te kijken naar welke materialen er gebruikt worden, waar worden ramen geplaatst, welke manier van dakbedekking kies je, maar ook de binnenkant kan erg belangrijk zijn. Een punt waar niet altijd als eerste aan gedacht wordt, maar daarom niet minder onbelangrijk is, is de vloersoort. Meubels en accessoires zijn makkelijk te vervangen als je toe bent aan een nieuwe stijl in je aanbouw, maar een vloer niet. Bedenk daarom van te voren goed wat je met je vloer wil doen.

Verschillende vloersoorten

Waar veel mensen vandaag de dag kiezen voor een tegelvloer of laminaatvloer, is er ook een andere veel gekozen optie.  Steeds vaker wordt er gekozen voor een gietvloer. Deze vloersoort is heel duurzaam en je kunt er qua stijl vele kanten mee op. Zo past het goed bij een industrieel design maar ook als je een moderne tint in je huis wil is dat prima te combineren met een gietvloer. Ze worden gelegd in verschillende kleursoorten, waardoor het prima af te stemmen is op de stijl die jij graag in je huis wil creëren.

Voordelen gietvloer

Een gietvloer is een erg praktische vloer. Gietvloeren hebben namelijk geen randen en naden waardoor vuil en stof bijna geen ruimte krijgt om zich te hechten aan de vloer. Ander groot voordeel hiervan is dat de gietvloer zeer eenvoudig te onderhouden is. Vaak is een stofzuiger en een natte dweil al voldoende om de vloer weer brandschoon te krijgen. Bovendien kan een vloerenspecialist de gietvloer voorzien van een speciale coating waardoor de vloer extra beschermd is tegen slijtage. Een goed aangelegde gietvloer kan wel tientallen jaren mee. Een goede keuze dus voor jouw aanbouw.