Verhuren

Wat kan een bemiddelaar voor je doen bij de verhuur van jouw woning?

Geschreven door admin

Wat kan een bemiddelaar voor je doen bij de verhuur van jouw woning?

Je hebt ervoor gekozen om zelf je koopwoning tijdelijk te verhuren. Je kunt zelf op onderzoek om alles van a tot z te regelen. Het is echter ook mogelijk om een bemiddelingsbureau in te schakelen. Sommige banken eisen zelfs dat de verhuur loopt via een specifiek bemiddelingsbureau Wat kan een dergelijke instantie voor je betekenen?

Toestemming en vergunningen

Een belangrijk doel van de bemiddelingsbureaus is dat ze de benodigde documenten en vergunningen voor je kunnen aanvragen. Voorbeelden van dergelijke documenten zijn: een toestemming van de bank, de leegstandvergunning via de gemeente en een kloppend huurcontract. Ook kan een bureau de huurovereenkomst voor u in orde maken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de administratieve klusjes.

Adviseren

Als woningbezitter kies je niet altijd de rol van verhuurder. Het is soms niet de eigen keuze om je huis te verhuren. Door deze onverwachte positie is het logisch dat je niet op de hoogte bent van alle rechten en plichten die de huurder en verhuurders hebben. Bemiddelingsbureaus kunnen u inlichten over de aspecten van het verhuren van je woning.

Bovendien dragen deze bureaus de juiste huurders aan, zij nemen de zorg uit handen van het vinden van de juiste en betrouwbare huurder.

Een waarschuwing vooraf

Er zijn veel betrouwbare bureaus op de markt, bedrijven die hun beloftes nakomen en eerlijk zaken doen. Jammer genoeg zijn er instanties en zakenlui die er alles aan doen om zoveel mogelijk geld aan je te verdienen. Pas dus goed op bij het inschakelen van een bemiddelingsbureau. In veel gevallen kun je hierbij de hulp inschakelen van je eigen gemeente. Veel gemeentes hebben een beeld van de verschillende bureaus en ze kunnen je dus een grote dienst bewijzen door een betrouwbaar advies te geven.

Meer info: http://www.premiumhousing.nl/