Interieur Uitbreidingen

VvE Beheer

Geschreven door admin

VvE Beheer wordt veelal uitbesteed. Het is eigenlijk best handig, zo’n vve beheerder. Je hebt immers iemand die voor de VvE de boekhouding doet, zorgt dat de vve contributie betaald wordt, bij storingen of lekkages de het juiste bedrijf aan komt snellen en nog veel meer. Het is daarom ook raadzaam om VvE Beheer uit te besteden. Op deze manier is uw vereniging van eigenaren ontzorgd van veel dagelijkse taken. Betaald een bewoner niet? Of wordt de vve bijdrage helemaal niet bijgeschreven bij de vve, dan zal bij een kantoor die het VvE Beheer uitvoert voor de vereniging van eigenaren zorgen dat er bijvoorbeeld een incasso- of deurwaarderskantoor achter het geld aan gaat.

MJOP

MJOP, ook wel de meerjaren onderhoudsplanning genoemd. Wat is dat nou eigenlijk en is dat voor iedere vereniging van eigenaren verplicht? Het antwoord is helder, het niet verplicht, maar wel een must have. Een VvE heeft belang bij een goede meerjaren onderhoudsplanning. Een MJOP geeft inzicht in alle onderdelen in een appartementengebouw. Denk bijvoorbeeld aan de levensduur van de lift, het schilderwerk of de levensduur van de pompinstallaties. In een meerjarenonderhoudsplan worden onder andere al deze punten opgenomen en hier wordt een vervangingswaarde aan gehangen. Op deze manier weet een VvE precies waarvoor en voor wanneer je voor welk bedrag moet sparen.

MJOP Update

MJOP-update, wanneer is dit nodig? Eenmaal een MJOP laten uitvoeren voor een appartementengebouw kunt u volstaan met het updaten van de meerjarenonderhoudsplanning. Dit kan simpelweg uitgevoerd worden door de MJOP Update Een meerjaren onderhoudsplanning update dient ééns in de 3 jaar uitgevoerd te worden door een bouwkundige. De bouwkundige loopt dan de staat van alle aspecten in een gebouw na en kijkt of deze nog steeds in een desbetreffend jaar vervangen moet worden. Daarnaast worden de prijzen vervangingsprijzen geüpdatet. Mede aan de hand van de MJOP kan dan bekeken worden of er voldoende reserves zijn in de VvE. Bij het uitbesteden van het VvE Beheer kan uw beheerder hier veelal in adviseren.