Verbouwen

Alles wat je moet weten over een straalkachel

Heatwave
Geschreven door admin

Een straalkachel werkt op elektriciteit en wordt binnenshuis gebruikt voor verwarming. Door middel van een gloeidraad wordt warmte aan de lucht afgegeven. Achter de gloeidraden is een reflector geplaatst die de warmte naar voren straalt. De straling die wordt afgegeven is een infrarood straling. Dit type kachel geeft ook warmte af middels convectie.

Waar beschikt een goede straalkachel over?

Allereerst is het belangrijk dat de dit type kachel zuinig is in gebruik. Doormiddel van kwartsbuizen en spiegelklappen kunnen diverse kachels de warmte weerkaatsen, waardoor energie wordt bespaard. Daarnaast s een snelle opwarming belangrijk, hierdoor voelt deze kachel net aan als een open haard. Een goede straalkachel moet een ruimte van 70-80m3 kunnen verwarmen. Door deze op 16C graden te plaatsen, kan de ruimte snel naar circa 22C graden stijgen.

Een goede straalkachel:

 

  • Kan de ruimte 6-8C graden bij verwarmen
  • Heeft een zeer snelle opwarming van de ruimte
  • Geeft een behaaglijke warmte – open haard gevoel
  • Is eenvoudig te verplaatsen
  • Is in te stellen met thermostaatknop

Waar kunt u de straalkachel plaatsen?

Een straalkachel is een bijverwarming en ideaal voor badkamers, serres en terrassen. Deze kachel kan namelijk ook worden opgehangen. In principe kan een bijverwarming op allerlei plekken worden gebruikt. Dus niet alleen in huis, maar ook op kantoor. Een bijverwarming kan ook geplaats worden op zolder, als het hier in de winter bijvoorbeeld erg koud is. Met een bijverwarming kan op eenvoudige manier extra warmte gecreëerd worden, waar dit nodig is.

 

Bijverwarming kopen Als u een straalkachel wilt kopen is het verstandig om met de bovenstaande punten rekening te houden. Daarnaast hangt het grotendeels af van de eigenschappen die u zelf belangrijk vindt. Door de bovenstaande punten met uw wensen te combineren vindt u de ideale kachel. Het is tevens altijd handig om diverse modellen te vergelijken en advies te vragen!