Verbouwen

Alles wat je moet weten over een airco installeren

Geschreven door Victor

Airconditioning wordt steeds belangrijker. Daarom is het vooral ook van belang om voor goede kwaliteit te kiezen. Bovendien is het slim om een ervaren STEK-monteur erbij te halen. Wanneer je een airco split unit inclusief montage aanschaft, ben je er zeker van dat alles op de juiste manier geplaatst wordt. Het is immers niet simpel om dit zelf te verzorgen. Wie kiest voor een STEK-monteur, heeft ook nog eens de garantie dat dit allemaal op de juiste wijze wordt verzorgd. Zeker ook met betrekking tot zaken zoals het koelmiddel.

Het juiste model airco

Het belangrijkste is dat je het juiste model airco kiest. Je kan natuurlijk ook zelf gaan installeren. Dan is het vaak beter om voor de wat meer eenvoudig modellen te kiezen. Je kan bijvoorbeeld bekijken wat MobieleAircoAanbieding.nl te bieden heeft. Wanneer je daar de modellen ziet met simpele montagestappen, dan wordt het een stuk gemakkelijker. Let er wel op dat het om meer gaat dan de airco alleen. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat je het juiste gereedschap gebruikt. Leer ook zaken over bijvoorbeeld de juiste plaatsing zodat je er optimaal rendement uithaalt. Zeker bij binnen- en buitenunits is de verhouding belangrijk.

Waar begin je bij het installeren van een airco?

Wanneer je niet voor de STEK-monteur kiest, maar zelf aan het werk gaat, dan is het slim om met de juist stappen te beginnen. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je er goed aan doet om een goede plek te kiezen voor de airco. Daar kan je dan vast met het leidingwerk aan de slag gaan. Dit kan erop neerkomen dat je moet gaan frezen. Zo kan je de leidingen mooi wegwerken. Mits je ook voldoende kennis van stucen hebt natuurlijk. Het kan slim zijn om er een specialist bij te betrekken om dit gemakkelijker te maken.

De airco-unit installeren

Het aanleggen van de leidingen zorgt vaak voor de grootste uitdagingen. Het is daarbij dan ook belangrijk dat je weet hoe je woning in elkaar zit. Je wilt in de wanden natuurlijk niet in bestaande leidingen of kabels terechtkomen. Dat geldt natuurlijk ook voor de airco-units die je aan de muren monteert. Je wilt er wel zeker van zijn dat dit allemaal op de juiste wijze gebeurt. Een split airco-unit installeren in huis is dus vaak beter in handen van een vakman. Het geeft veel meer zekerheid dat alles op de correcte wijze wordt gedaan.