Verbouwen

Kantoor aan huis bouwen: hier moet je op letten!

Geschreven door Victor

We werken met elkaar steeds vaker en meer thuis. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat we dit ook kunnen doen in een daarvoor geschikte ruimte en zijn voorzien van alle gemakken, zoals we deze op kantoor ook kennen. Een goede stoel, een passend bureau en ook andere voorzieningen zijn hierbij ontzettend belangrijk. Je kunt je namelijk voorstellen, dat het voor een keer niet zo erg is om aan de keukentafel te moeten werken, maar wanneer dit een structureel karakter krijgt niet zo prettig is. Het aanschaffen van een goede bureaustoel en ook goed bureau is dus wel zo belangrijk. Dus werk jij regelmatig thuis en wil je graag een kantoor aan huis bouwen, dan hebben we hier een aantal onmisbare tips voor je!

Bureaustoel

De keuze voor een goede bureaustoel is één van de allerbelangrijksten. Je zit er immers toch de nodige uren op en je zult merken, dat wanneer deze niet goed is, je last krijgt van je lichaam. Een goede bureaustoel moet namelijk voldoen aan verschillende eisen, zodat jij gedurende de hele dag in de juiste houding achter je bureau zit en je werk kunt doen. Het is dus verstandig om te kiezen voor een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is, zodat je deze precies kunt afstellen op jouw lengte en postuur. Kies je voor een bureaustoel op wieltjes, dan is het ook verstandig, te kiezen voor een bureau mat. Dit voorkomt namelijk dat je vloer beschadigd.

Bureau

Naast je stoel, is de keuze voor een goed bureau natuurlijk ook heel belangrijk. Aangezien de keuze voor een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is, vaak vanzelfsprekend is. Geldt dit voor een bureau dus in veel mindere mate. Je kunt dus rustig kiezen voor een bureau die je niet hoger of lager kunt zetten. Wel is het belangrijk goed te kijken naar de indeling van je bureau. Heeft deze voldoende ruimte en kun jij je spullen er gemakkelijk op en in kwijt. Niets is natuurlijk vervelender, dan wanneer je allerlei verschillende mappen op je bureau hebt liggen, die je eigenlijk ontzettend in de weg liggen. Zorg er dus voor dat je eventueel kiest voor opbergruimte of maak een extra plank aan de muur.

Ventilatie

Een vaak vergeten onderdeel is de ventilatie in een thuiskantoor. Waar dit op de zaak vaak allemaal perfect is geregeld, zijn we thuis natuurlijk niet in de gelegenheid een heel systeem aan te schaffen. Dit is ook absoluut niet noodzakelijk, want met een paar eenvoudig aanpassingen en toevoegingen kun je dit heel eenvoudig zelf doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er een raam open kan voor frisse lucht en ook een plant is een absolute aanrader. Je zult merken, dat wanneer je namelijk niet voldoende frisse lucht krijgt, je op een gegeven moment minder geconcentreerd bent en ook vermoeidheid sneller zal kunnen toeslaan. Dus kun jij geen raampje open zetten om de ruimte te ventileren, zorg er dan voor dat je een luchtzuiverende plant aanschaft.