Verbouwen

3x waarom oud metaal inleveren interessant is

oud metaal inleveren
Geschreven door admin

Wist je dat er jaarlijks vele tonnen aan oud ijzer/metaal ingeleverd wordt of weggegooid door consumenten? Als materialen weggegooid worden, kunnen ze helaas niet gerecycled worden. Daarom is het van groot belang (en gelukkig doen steeds meer mensen dat ook) dat je je oud ijzer inlevert bij een recyclingbedrijf of oud ijzerhandel. Dit bied je namelijk ook nog eens een aantal voordelen. Hieronder 3x waarom oud metaal inleveren interessant is. 

Ophalen

Heb je heel veel oud ijzer of metalen materialen over en weet je niet hoe je dit goed kunt vervoeren naar een inleverpunt? Bel dan een oud ijzerhandelaar op om te vragen of het bedrijf interesse heeft om je partij op te komen halen. De andere partij zal hoogstwaarschijnlijk inventariseren hoe groot de berg ijzer is en of het de moeite waard is om het op te halen. Ligt er een flinke partij, dan zullen ze het zeker de moeite waard vinden om je ervan te verlossen en je er een vergoeding voor te geven. 

Goed voor het milieu

Materialen die ingeleverd worden, kunnen niet in het milieu terechtkomen en zullen worden gescheiden. Een deel zal worden gerecycled en een deel zal worden vernietigd. Zo zorgen we er met zijn allen voor dat het niet in de natuur terecht komt en dat delen ook weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Hierdoor hoeven er geen nieuwe materialen en delfstoffen uit de natuur aangeboord te worden, wat ervoor zorgt dat de natuur in evenwicht blijft en het milieu niet extra wordt belast. 

Zakcentje

Enkele oud ijzermetalen zijn erg gewild en leveren dan ook een leuk extraatje op bij het inleveren ervan. Denk hierbij aan brons, lood of koper. Afhankelijk van de oud koper prijs op Oudmetaalhandel.nl zal het jou een leuk zakcentje op kunnen leveren. Meestal wordt er gerekend per kilo. Heb je dus een grote partij oud ijzer in bezit met allerlei materialen, dan is het zeker lonend om dit in te leveren en te kijken wat je er nog voor terug kunt krijgen. Deels zullen de materialen gerecycled worden, wat er ook nog eens voor zorgt dat je bijdraagt aan het in stand houden van een milieu wat niet extra zal worden belast. Kijk dus eens online rond wat de mogelijkheden zijn om jouw berg met oud ijzer of metalen materialen in de buurt in te leveren en er ook nog eens wat voor terug te kunnen krijgen.