Uncategorized

Aanschaftips voor het kiezen van de juiste veiligheidsschoenen

juiste veiligheidsschoenen
Geschreven door Victor

In verschillende werksectoren is het dragen van veiligheidsschoenen verplicht. Denk aan de bouwsector of de logistieke sector. Echter zijn deze schoenen er in alle soorten en maten. Welke veiligheidsschoenen kun je nu het beste aanschaffen en waar moeten deze aan voldoen? In dit artikel lees je aanschaftips voor de juiste veiligheidsschoen.

Het beschermingsniveau

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het beschermingsniveau. Verkeerde veiligheidsschoenen bieden te weinig bescherming, wat erg gevaarlijk is. Er zijn verschillende beschermingsniveaus. Welke je nodig hebt, is afhankelijk van de sector waar je in werkt. Je hebt een werkschoen – zonder stalen neus – een beschermschoen met stalen neus die bescherming biedt tot 100 joule en een veiligheidsschoen, die ook een stalen neus heeft en beschermt tot 200 joule.

De werkomgeving

Ook de omgeving waarin je werkt is van grote invloed bij het kiezen van de veiligheidsschoen. Als je bijvoorbeeld in een natte omgeving werkt, of in een omgeving met veel chemische stoffen, dan kun je het beste kiezen voor kunststof werklaarzen. Werk je op een gladde plek? Dan is het een beter idee om voor waterdichte schoenen met een antislip laag te gaan. Niet overal hoeven de schoenen even beschermend te zijn. Schoenen met stalen neuzen zijn lang niet in elke sector nodig.

De schoen moet comfortabel zitten

Je brengt heel wat uren per dag door op je werk, dus ook je schoenen zul je urenlang achter elkaar dragen. Bovendien moet je ermee lopen en sjouwen en noem maar op. Zorg er daarom voor dat je schoenen comfortabel zitten en houd daarbij ook rekening met je lichaamshouding. Als je regelmatig gehurkt zit te werken, kun je beter voor een lage dan voor een hoge werkschoen kiezen. Ook is het belangrijk dat je de schoen in de juiste maat koopt. De schoen moet goed aansluiten, maar niet te strak zitten. Als je zeker wilt zijn van comfortabele werkschoenen, dan adviseren wij om eens een kijkje te nemen op Arboss.nl. Deze online én offline werkschoenenwinkel heeft een ruim aanbod veiligheidsschoenen van hoge kwaliteit.

Het uiterlijk

Voor sommigen is het uiterlijk van de schoen slechts een onbelangrijke zaak, terwijl het voor anderen wel heel belangrijk is. Veiligheidsschoenen staan niet bekend om hun mooie uiterlijk. Dat is ook niet nodig. Wel kan een werkgever het belangrijk vinden dat het uiterlijk van de schoen aansluit bij het bedrijf. Denk dan vooral aan de kleuren.