Groen wonen

Waarom afval scheiden op de bouwplaats?

Geschreven door Victor

Weet je hoeveel afval er jaarlijks wordt geproduceerd? Dit gaat wel over miljoenen, alleen al in Nederland wordt er veel te veel afval weggegooid. Een deel van dit afval kan worden hergebruikt en op deze manier wordt verspilling van afval tegengegaan. Door afval te recyclen zorg je ervoor dat er beter om wordt gegaan met het milieu aangezien minder afval verbrand wordt. Bij het recyclen van afval is het belangrijk dat je kiest voor de optie om afval te scheiden op de bouwplaats. Als je dit niet doet dan is het immers lastig om ervoor te zorgen dat afval opnieuw gebruikt wordt. Een van de opties is daarom kiezen voor een restafval container op MilieuServiceNederland.nl.  

De waarde van een restafval container

De waarde van een restafval container plaatsen op de bouwplaats zit ten eerste in het feit dat je hierdoor beter zorgt draagt voor het milieu. Door te recyclen draag je bij aan een duurzame economie waarin er meer winst zal worden gemaakt en meer aandacht uitgaat naar het klimaat. Daarnaast is het van praktische waarde om een restafval container te hebben aangezien je er op deze manier voor kan zorgen dat afval wordt weggegooid in de juiste plaats. Het is makkelijk om de container te verplaatsen en daarnaast is er sprake van voldoende ruimte om afval in weg te gooien. Hierdoor is het erg verstandig om te kiezen voor een restafval container. Bij Milieu Service Nederland heb je de keuze uit allerlei soorten afvalcontainers.

Besparen van kosten

Naast het feit dat de uitstoot van CO2 zal verminderen door het scheiden van afval is het tevens zo dat kosten bespaard zullen worden door de scheiding van afval op de bouwplaats. Het is immers wettelijk verplicht om afval te scheiden indien je een bedrijf hebt waardoor je boetes kan voorkomen indien je kiest voor een restafval container. Daarnaast draag je door te recyclen bij aan een duurzame economie waarin minder primaire grondstoffen worden gebruikt. Bij het kiezen voor een restafval container is de uitvoer van afval goedkoper dan al het afval in een container stoppen. Door te kiezen voor het scheiden van afval bespaar je kosten aangezien de afvalstromen verschillen in prijs.