Verbouwen

Een aanbouw aan je huis: waar moet je op letten?

Geschreven door admin

Met een aanbouw aan je huis creëer je eenvoudig extra leefruimte. Ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Te denken valt aan een speelhoek, werkruimte of atelier. Je kunt er ook je bestaande woonkamer of keuken mee vergroten. Waar moet je op letten bij een aanbouw?

Schakel een professional in

Een aanbouw is over het algemeen een stuk prijziger dan een serre. Zorg er daarom voor dat je je geld goed besteedt. Schakel een professional in die het ontwerpen, berekenen en plaatsen voor zijn rekening neemt. Zo kun je ervan uitgaan dat je vakwerk opgeleverd krijgt.

Onderhoud

Ga voor materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Een houten aanbouw bijvoorbeeld is relatief goedkoop, maar moet regelmatig onderhouden worden. Wat je tegenwoordig vaak ziet en wat erg onderhoudsvriendelijk is, is een aanbouw van staal en glas. De grote glaswanden en het strakke staal maken van deze aanbouw een waar pronkstuk. Bovendien zorgt het glas voor veel extra lichtinval. Dit materiaalgebruik past niet alleen uitstekend bij een modern huis. Een moderne aanbouw kan juist ook in combinatie met een ‘oud’ huis heel mooi zijn.

Energiezuinig

Houd rekening met de zon. Bij grote raampartijen die op het zuiden gericht zijn, wordt het snel warm binnen. Dit kan een voordeel zijn, omdat je op deze manier minder hoeft te stoken. Zo bespaar je op je energierekening. Het kan hierdoor echter ook flink warm worden op een zomerse dag. Bespaar daarom niet op goede zonwering.

Niet iedereen heeft het geld voor aan aanbouw klaarliggen. En soms zijn de kosten ook nog eens boven verwachting. Dan zijn er meerdere mogelijkheden om een aanbouw te betalen. Bijvoorbeeld met een persoonlijke lening van een kredietverstrekker als Findio.  Laat je vrijblijvend adviseren!