Keuken

8 voordelen van barkrukken in de keuken

barkrukken
Geschreven door admin

Ben je van plan om een keukeneiland of een hoge keukentafel in je keuken te nemen? Dan kan een set barkrukken ook zeker niet ontbreken. Barkrukken geven je de mogelijkheid om gezellig in de keuken een hapje en drankje te doen. Daarnaast zien design barkrukken er ook nog eens erg mooi uit en met de juiste set heb je ware eyecatchers in de keuken staan. Krukken in de keuken heeft vele voordelen, wij hebben de 8 grootste voordelen hieronder op een rijtje gezet.

De 8 grootste voordelen op een rijtje

  1. Barkrukken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, waardoor ze altijd wel in de juiste kleur te vinden zijn. Zo sluiten ze perfect aan bij je keuken en ziet de set barkrukken er nog mooier uit in de keuken.
  2. Barkrukken zijn verkrijgbaar in allerlei formaten, zo is er altijd wel een set te vinden dat onder of bij je kookeiland past. Voor iedere hoogte is er wel een barkruk te vinden, maar er zijn ook verstelbare krukken die in de meeste gevallen dus wel passen.

  3. Wil je geen rugleuningen die boven het werkblad uitsteken? Kies dan voor barkrukken met een lage rugleuning. Dit zorgt ervoor dat de rugleuningen niet boven het werkblad uitsteken, zo blijft de keuken een strakke uitstraling hebben.

  4. Ze nemen weinig plaats in beslag omdat ze onder het eiland geplaatst worden.

  5. Barkrukken zijn verkrijgbaar in allerlei modellen. Kies bijvoorbeeld voor een set met hoge rugleuningen voor een comfortabele zitting. Ook kan je kiezen voor een zacht zitting met kussen voor extra comfort. Echter wil een kussen niet altijd zeggen dat een barkruk comfortabel zit. Een goed voorgevormde kunststof zitting heeft vaak een fijnere zitting dan een barkruk met kussen. Daarnaast is kunststof natuurlijk gemakkelijker schoon te houden.

  6. Barkrukken zijn er in allerlei stijlen, waardoor er altijd wel een mooie set krukken te vinden is dat bij de stijl van je keuken past.

  7. Bij plaatsgebrek in de keuken kan je een barkruk als soort van bijzettafel gebruiken, erg handig!

  8. Sommige barkrukken zijn in hoogte verstelbaar, waardoor ze geschikt zijn voor ieder gezinslid. Van groot tot klein.