Tuin

3 tips voor het kopen van tuinmeubelen

Tuinmeubelen
Geschreven door admin

Zijn je oude tuinmeubelen aan vervanging toe of ga je verhuizen en heb je een nieuwe tuinset nodig? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen. Daarom hebben wij in dit artikel 3 tips voor je, lees dus snel verder!

Tip: Fonteyn is al jarenlang hét adres voor het kopen van tuinmeubelen. Ook online kan je een tuinset aanschaffen om deze te laten bezorgen, dat scheelt weer veel tijd en moeite. Via deze link profiteer je ook nog eens van korting op je bestelling bij Fonteyn.

Tip 1: Noteer je beschikbare ruimte

Voordat je op zoek gaat naar een set tuinmeubelen is het handig om te weten wat je beschikbare ruimte is voor de tuinset. Hoe groot is je tuin? En welke afmetingen heeft het terras waar je de tuinmeubelen wilt hebben staan? Reken op ongeveer 75 centimeter ruimte die je nodig hebt om je stoel naar achter te kunnen schuiven. Het is dus belangrijk om goed te berekenen wat je beschikbare ruimte is.

Tip 2: Welk materiaal

Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, denk aan wicker, RVS, aluminium, hout en nog veel meer. Het beste materiaal is afhankelijk van de ligging van je tuin. Woon je vlakbij de kust? Dan kan het nog wel eens hard waaien. Een RVS of kunststof tuinset is dan niet verstandig want deze kan zo wegwaaien. Kies in dit geval voor teakhouten meubelen. Teakhout is erg zwaar en waait dus niet snel om. Ook belangrijk bij de keuze van welk materiaal is het onderhoud. Ieder materiaal heeft andere eigenschappen, zeker op het gebied van onderhoud.

Tip 3: Wat heb je nodig

Het is handig om te bedenken wat je nodig hebt aan tuinmeubelen. Wil je een tuinset waaraan je kan eten tijdens een zomerse bbq? Of wil je juist een set tuinmeubelen waarvan je de rugleuning helemaal naar achter kan verstellen om heerlijk te zonnen? Vraag jezelf af waarvoor je de tuinmeubelen wilt gebruiken en koop een set dat bij jou past.