Uncategorized

Geef jouw tuin een eigen thema met tuinverlichting

Geschreven door admin

Een mooie tuin is een plek waar je je het liefst de hele dag zou bevinden. Of je nou een grote of kleine tuin hebt, iedere tuin is uniek en heeft een eigen thema. Weet jij nog niet precies welk thema jij aan jouw tuin mee wilt geven? Misschien kunnen wij je op de goede weg helpen met de volgende ideeën.

Een thema in de tuin is niet alleen hartstikke leuk, het zorgt er ook nog eens voor dat je jouw hele tuin één bepaalde stijl meegeeft. Zo weet je zeker dat jouw tuin geen combinatie van allemaal verschillende accessoires wordt. Misschien dat één van de onderstaande thema’s jou wel aanspreekt.

Maritiem

Hou jij van het water en ben je graag op het water te vinden? Neem die sfeer dan mee in jouw tuin door middel van toffe scheepslampen. Deze verlichting staat extra leuk in een tuin met bijvoorbeeld een waterornament of een vijver.

Scheepslampen hebben van zichzelf vaak een stoer en ruig uiterlijk. Dit valt dan ook goed te combineren met ruwe materialen als steen of ruw hout. Donkere kleuren doen het hierbij erg goed. Denk bijvoorbeeld aan grijze of bruine tinten.

Wil je de maritieme look helemaal afmaken? Kies dan voor jaren 30 schakelaars en stopcontacten. Deze kleine details maken jouw tuin nog net iets meer uniek dan hij al was.

Boerderij

Wil jij jouw tuin graag een landelijke sfeer meegeven, dan zijn stal- of boerderijlampen misschien wel iets voor jou. Met deze verlichting waan je jezelf direct op een boerderij omringd door weilanden.

Deze boerderijverlichting kan met vele verschillende stijlen gecombineerd worden. Zo kun je jouw tuin bijvoorbeeld en retro uitstraling geven door te kiezen voor boerderijverlichting in een toffe retro vintagekleur zoals mintgroen, lichtblauw of taupe. Wil je echter een meer industriële sfeer creëren, dan kies je voor donkere kleuren zoals zwart, antracietgrijs of een beton-look. Je kunt er zelfs ook nog voor kiezen om jouw stalverlichting in de bekende koperen look te bestellen.

Stal- en boerderijlampen zijn goed te combineren met hout. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de boerderijlampen aan een houten schuur op te hangen zodat je een echte landelijke sfeer creëert.