Uitbreidingen

5 redenen waarom een goede printer noodzakelijk is voor bouwtekeningen

Geschreven door admin

Werk je dagelijks met bouwtekeningen? Dan is de kans groot dat je deze voornamelijk digitaal maakt. Het is namelijk niet meer van deze tijd om dergelijke tekeningen met potlood op papier te maken. Nee, tegenwoordig gebeurt dit allemaal met behulp van speciale tekenprogramma’s op de computer. Nadat een tekening afgerond is, is het echter wel handig om deze af te kunnen drukken. Dit kan met behulp van een HP printer of een printer van een ander merk. Zorg er in ieder geval altijd voor dat er een goede printer aanwezig is. Waarom? Wij geven je hier vijf redenen.

1. Hoge afdrukkwaliteit


Een eerste reden om voor een goede printer te kiezen is vanwege de afdrukkwaliteit. Het is namelijk niet zo dat iedere printer documenten in dezelfde kwaliteit afdrukt. Nee, er kunnen zelfs grote verschillen in afdrukkwaliteit zitten. Je wilt uiteraard niet dat een bouwtekening onscherp uit de printer komt rollen. Kies daarom altijd voor een goede printer. In dat geval weet je namelijk zeker dat bouwtekeningen duidelijk en scherp worden afgedrukt.

2. Printen op verschillende formaten


Een printer voor thuis maakt het mogelijk om documenten op A4-papier te printen. Sommige van deze printers kunnen ook op A3-formaat afdrukken. Voor standaard documenten is afdrukken op deze formaten natuurlijk prima, maar voor bouwtekeningen niet. Nee, want een bouwtekening wordt eigenlijk altijd op een aanzienlijk formaat geprint. Zo is A1-papier bijvoorbeeld het meest gebruikte formaat voor bouwtekeningen. Indien je dergelijke formaten wilt printen, moet je beschikken over een goede printer.

3. Uitgave aan meerdere partijen


Een bouwtekening wordt vaak gemaakt door een professionele tekenaar of een architect. Zodra de tekening klaar is en is goedgekeurd, kan er gestart worden met de bouw. Een bouwtekening vormt voor een bouwbedrijf een leidraad. Een bouwbedrijf is echter niet de enige partij die de beschikking wil hebben over zo’n tekening. Nee, want ook de partij waarvoor gebouwd wordt wil een bouwtekening hebben. Indien je over een goede printer beschikt, kun je een bouwtekening zonder problemen in veelvoud afdrukken.

4. Zowel in kleur als zwartwit


Bouwtekeningen worden vaak afgedrukt met behulp van zwarte inkt. Het is echter niet alleen maar mogelijk om zwartwit te printen. Althans, niet wanneer je beschikt over een goede printer. Werk je met verschillende kleurtjes op de bouwtekening om bijvoorbeeld de constructie aan te geven? Dan moet je natuurlijk een printer hebben die in kleur kan printen. Heb je een printer van HP? Vergeet dan niet regelmatig de HP inktpatronen te vervangen. Als de inktpatronen leeg zijn, komt een bouwtekening er namelijk niet goed uit.

5. Inscannen is mogelijk


Met een goede printer kun je niet alleen bouwtekeningen printen. Nee, met zo’n apparaat is het namelijk ook mogelijk om in te scannen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer mensen een uitbouw willen realiseren, maar er geen digitale tekening beschikbaar is van de reeds bestaande bouw. Je kunt in dat geval de papieren bouwtekening inscannen en hier vervolgens de uitbouw bij aan tekenen. Met geen goede printer heb je dus meer mogelijkheden dan alleen bouwtekeningen printen.