Interieur

4 tips voor een stijlvol interieur

Geschreven door admin

Een stijlvol interieur zegt niets over de interieurstijl van je woning. Het zegt eerder iets over het gebrek aan een interieurstijl. Met een stijlvol interieur bedoelen we namelijk: een interieur waarin alles klopt. Je hebt een bepaalde stijl gekozen en als je het goed hebt aangepakt, heb je nu een stijlvolle kamer. De bank matcht met de muur en de keukenkastjes passen goed bij de deurklinken die je gebruikt hebt. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar dat valt toch best tegen. Te weinig herkenbare elementen zorgt voor een onrustig beeld, teveel van hetzelfde maakt je interieur saai en anoniem. Het vinden van de ideale balans; dat is de uitdaging. In dit blog geven we je een aantal tips waarmee jij aan de slag kunt.

Welke elementen matchen?

Zorg voor herkenbaarheid, dat is namelijk de basis van je interieurstijl. Bedenk welke materialen en kleuren je wilt laten opvallen en zorg ervoor dat deze elementen opvallen. 

  • Begin met de kleur

Het inrichten van je stijlvolle interieur begint bij het kiezen van de juiste kleuren. Denk hierbij aan de belangrijkste kleuren voor ieder interieur: muren, vloer en plafond. Als je deze kleurencombinatie niet goed hebt, kun je een stijlvol interieur vergeten. Neem hier dus de tijd voor en denk goed na over de stijl die je graag in je interieur wilt zien. Ga je met drie kleuren aan de slag, of wil je ook bepaalde kleur terug laten keren in andere elementen, zoals meubels, plinten en deurklinken.

  • Denk ook aan je materiaalkeuze

Naast de kleur, is de materiaalkeuze ook cruciaal. Bepaalde materialen hebben ook een kenmerkende kleur, dus je kunt deze tips niet helemaal los van elkaar zien. Het materiaal dat je kiest, bepaalt voor een groot deel de sfeer van je interieur. Houd er wel rekening mee dat de balans goed moet zijn. Te weinig variatie levert geen stijlvol interieur op.

Een stijlvol interieur is niets zonder eyecatcher

Na het inrichten van de basis ga je nu verder met het aankleden van je interieur. De hoofdkleuren en materialen zijn gekozen. Nu ga je verder met vullen van de kamer. Meubels en verlichting worden gekozen en je werkt de woning af met accessoires.

  • Zorg voor fraaie accenten

Met meubels en verlichting kun je elementen uit de eerdere tips laten terugkomen. Gebruik kleuren en materialen die ook terugkomen in de rest van je woning. Je hoeft niet per se een houten kast in dezelfde kleur als je houten vloer, maar door bijvoorbeeld de handvatten dezelfde kleur als de vloer te geven, zorg je voor een subtiele herkenbaarheid. Hetzelfde geldt voor de verlichting. Laat elementen terugkeren en denk goed na over de balans in het interieur. Bij lampenlicht.nl vind je veel fraaie lampen die in verschillende stijlen tot hun recht komen.

  • Maak het af met accessoires

Maak je interieur helemaal af met accessoires die de meubels en verlichting versterken. Denk aan een fruitschaal, een schilderij of een plank waar fotolijstjes opstaan. Ook hier kun je mooie verbindingen leggen naar andere elementen in het interieur.