Aanleg

3 Tips om van uw tuin een kinderspeelplaats te maken

Geschreven door admin

Het wordt steeds warmer. Voor u het weet is de zomervakantie aangebroken en is het weer tijd voor uw kind om grote gedeeltes van de dag, met vrienden en vriendinnetjes, buiten door te brengen. Wat is er nou fijner dan wanneer dit in uw eigen tuin gebeurt, waardoor u toezicht kan houden op uw kind. Om hiervoor de ideale situatie te creëren moet u een kinderspeelplaats maken van uw tuin. In dit artikel volgen 3 tips om u hierbij op gang te helpen.

Creëer een mini voetbalveld

Door kleine doeltjes aan te schaffen geeft u de kinderen de mogelijkheid te voetballen bij u in de tuin. U kan ook een klein grasveld aanleggen. Dit is een zachtere ondergrond en zal dus meer bescherming bieden bij het vallen dan een stenen ondergrond zal doen. Een grasveld moet lang meegaan. U kunt hiervoor zorgen door de bodemstructuur zo goed mogelijk voor te bereiden. Dit kan gedaan worden door de bodem mooi effen te harken en de bevochtiging van de oppervlakte goed te verdelen.

Schommelen in de eigen tuin

Het bouwen van een schommel zal uw kinderen veel speelplezier geven. Let erop dat u de juiste plek uitkiest om de schommel te plaatsen. Stel de schommel zo op dat u zicht blijft houden op de kinderen. Het is belangrijk een handleiding te raadplegen voordat u besluit de schommel te bouwen. Bij het bouwen (en mogelijk zelf maken) van een schommel zal u er rekening mee moeten houden dat u het volgend gereedschap tot uw beschikking moet hebben: een boormachine, een waterpas, een rolmeter, een steeksleutel, een grondboor en beton.

Trampoline springen bij u in de tuin

Het plaatsen van een trampoline in uw tuin moet heel precies worden uitgevoerd. Een trampoline zal uw kinderen veel speelplezier bezorgen. Het is hierbij belangrijk te onthouden dat de veren en het randkussen goed bevestigd dienen te worden om ongelukken te voorkomen. Ook voor de trampoline is het aan te raden deze te plaatsen op een plek waarbij u zicht kan blijven houden op de kinderen.