Uncategorized

Last van een droge huid door te hard water?

Geschreven door admin

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. We weten allemaal dat de huid gevoelig en kwetsbaar is. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om jezelf in te smeren met een hoge factor in de zomer en in de winter gebruiken we vaak crème om uitdroging van de huid te voorkomen. Merk je nou dat jij ondanks deze dagelijkse verzorging toch last blijft houden van een droge huid? Lees dan dit artikel om erachter te komen wat de oplossing voor jou kan zijn. 

Het verschil tussen zacht water en hard water

Waterhardheid is de concentratie van magnesium en calcium in het water. Bij hard water ligt deze concentratie hoog. In Nederland komt er in veel gebieden hard water uit de kranen. Hard water is niet schadelijk. Kalk wat in het water zit heeft impact op bepaalde dingen. Door hard water wat uit jouw kraan komt, kan je huid minder fijn aan gaan voelen. Je huid kan droog worden, gaan jeuken en mensen met eczeem en psoriasis blijven hardnekkige klachten houden. Hard water bevat dus veel kalk. Ook kan kalk een witte waas achter laten op jou douche en tegels die je er lastig vanaf krijgt. Wanneer je een waterontharder van Soft Water Systems gebruikt, wordt jouw water meteen zacht!

Hoe krijg je kalk van je huid? 

De witte waas die achterblijft op de tegels in de badkamer blijft dus ook achter op jouw huid. Hoe krijg je deze kalk van je huid af? De beste oplossing is om te voorkomen dat jouw huid in aanraking komt met hard water. Dat kan door het gebruiken van een waterontharder. Een waterontharder haalt namelijk alle kalk uit je kraanwater, waardoor het water zacht wordt. Zacht water is ook zachter voor je huid. Doordat er minder kalk in het water zit, er ook geen kalkresten op je lichaam achter. Dit zorgt ervoor dat je huid minder snel uitdroogt.

Een luxe toevoeging aan jouw badkamer

Badkamers zijn tegenwoordig steeds luxer. Niet alleen functionaliteit, maar ook luxe zijn erg belangrijk in een badkamer tegenwoordig. Regendouches, dubbele wastafels, sauna’s en bubbelbaden zijn tegenwoordig in steeds meer huizen te vinden. Dus waarom upgrade je jouw water ook niet meteen? Zacht water is namelijk beter voor jouw haar en huid. Dus ga voor die update!