Uncategorized

Zonnepanelen systemen

Geschreven door admin

Photovoltaik is het omzetten van zonlicht in elektriciteit m.b.v. zonnen cellen. Het door middel van zonnecellen opwekken van elektrische energie is voor eigen gebruik en of deels voor het retour te leveren van elektrische energie aan uw stroom leverancier. Hiervoor zijn afspraken (contract) met uw leverancier en of PV partij nodig.

 

Programmaverantwoordelijke partijen (PV-Partij) hebben intensief overleg met TenneTTSO. Zij kopen de stroom in voor de leverancier en hebben een leveringsplicht.

 

De leveranciers zijn meestal ook een PV-Partij. Zij leveren stroom aan de klanten, zowel particulieren als bedrijven. Wilt u informatie over het kopen van zonnecellen?

 

 

Solarthermie:

 

Thermische solar systemen worden gebruikt voor het verwarmen van water voor gebruik in bv: de badkamer, keuken, en verwarming van U huis c.q. gebouw. Door de op het dak geplaatste kollektoren wordt een vloeistof rondgepompt. Door de zonnestraling/licht wordt er energie ontwikkeld en de vloeistof verwarmd, deze kan dan na temperatuur controle direct naar de gebruiker of wordt opgeslagen in een waterreservoir.

 

Door deze opslag kan men ook in minder productieve dagen toch warm water gebruiken. De capaciteit van de hoeveelheid water en de opslag hoeveelheid wordt voor de tijd berekend en is natuurlijk afhankelijk van het aantal personen. Op moment temperatuur afneemt in de opslagketel, dan wordt deze opnieuw rond- gepompt en dus weer verwarmd.

 

Photovoltaik :

 

Photovoltaik ook wel aangeduid met PV is een omzetting van zonlicht in elektriciteit m.b.v. solarcellen. Deze Solarcellen bestaan uit dunne silliciumcellen. Op moment zonlicht op dit soort cellen straalt dan bouwt zich tussen de bovenkant en de onderkant een gelijkspanning op. De opgevangen gelijkstroom wordt met behulp van een wisselaar (omvormer) omgezet in 50 Hz wisselstroom met een voltage van 230 volt.

 

 

Deze energie (220 volt 50 Hz) kan direct gebruikt worden en of deels aan het stroomnet retour worden geleverd. Men ontvangt dan mede via de nieuwe energiewet (EU) een attractieve vergoeding.