Interieur

Woonkamer trends voor 2016

Het jaar 2016 is alweer even bezig, wat voor veel mensen reden kan zijn om de woonkamer eens opnieuw in te richten. Maar wat zijn eigenlijk de trends van vandaag de dag, de trends van 2016 die je echt niet mag missen?

Planten!

De afgelopen tijd leek er een tendens om alles maar zo minimalistisch mogelijk in te richten. Zowel qua kleur (alles moet zwart, grijs of wit zijn) als qua voorwerpen (alles moet glad, afgerond, en vooral erg simpel zijn – of op z’n minst ogen). Dat is toch wel erg saai en laat zeker een woonkamer al snel erg doods aanvoelen. Nu is het tijd om daar verandering in aan te brengen, en de kamer vooral wat fleuriger in te richten. Eén onderdeel daarvan is door planten de woonkamer in te slepen. Leuke, fleurige planten kunnen de kamer een prachtige uitstraling geven.

Behalve planten kun je ook kiezen voor overige natuurlijke voorwerpen of materialen. Ook de natuurlijke kleuren komen steeds meer terug. Je creëert daarmee een oase van rust in de woning, zonder dat het er steriel uit gaat zien. Onze levens worden vaak steeds drukker, waardoor we een rustige woonkamer zeker wel goed kunnen gebruiken.

Felle accenten

Naast al dat wit, grijs en zwart mogen er best wel eens wat felle accenten zijn. Een knalrode lamp? Prima! Een fel gekleurd schilderij? Prachtig! Zorg er echter wel voor dat het beperkt blijft tot enkele accenten en geen kakofonie van kleuren wordt, dan kan het al snel erg onrustig gaan aanvoelen en dat wil je zeker in een woonkamer vooral voorkomen.