Interieur

Woninginrichting met behulp van VR

Geschreven door admin

Ben je aan het aanbouwen of uitbouwen? Dan kan virtual reality (VR) je helpen. Hoe? Dat leggen we graag aan je uit. Allereerst zullen we kort uitleggen wat vr nu precies is.

Virtual reality tijdens woninginrichting

De virtuele wereld zie je wanneer je met een vr bril op kijkt. Het is de wereld die voor je ogen geprojecteerd wordt via een vr bril. In deze projectie kan namelijk alles getoond worden en waan je je in 360 graden in een andere wereld. Zo is zijn er al apps waarmee je je kamer opnieuw kan inrichten via VR. Je geeft dan de metingen van je kamer op en kan via deze app in 360 graden door je kamer lopen en er vervolgens meubels en spullen in plaatsen. Zo kun je zien of die bank die je leuk vindt ook echt bij je interieur past.

Goedkoper verbouwen met VR

Zoals een navigatiesysteem in de auto je kan helpen om minder om te rijden en daardoor efficiënter te rijden. Kan vr ervoor zorgen dat je bij je verbouwing de juiste keuzes maakt. Want bij aanbouwingen of verbouwingen moet je vaak op tekeningen en je eigen fantasie afgaan om in te beelden hoe het eindproduct eruit gaat zien. Hierdoor kan je dingen vergeten en minder makkelijk optimaliseren. Maar met VR wordt dat helemaal anders. Nu maak je eigenlijk je aanbouw al in de virtuele wereld, waardoor je exact kan zien hoe het gaat worden. Zo wordt je niet teleurgesteld en weten de bouwers ook dat ze niets hoeven te wijzigen. Nawerk is namelijk duur en herstelwerkzaamheden door miscommunicatie ook. Deze frustraties voorkomen bespaart een hoop tijd en geld.

Hoe moet je vr toepassen?

Een VR bril heb je al voor een aantal tientjes en apps kun je vaak gratis downloaden. Hierdoor is deze toepassing laagdrempelig en makkelijk toe te passen. Je kunt bijvoorbeeld van je smartphone een vr bril maken, hierdoor wordt je beeldscherm het kijkscherm. Je klikt als het ware de smarphone in een halve vr bril en je kunt aan de slag.
Kijk hier voor meer virtual reality videos.