Verbouwen

Welk klusbedrijf inschakelen voor uw klus?

Geschreven door admin

Iedereen herkent zich er in, dat ene klusje dat al enkele maanden uitgesteld is of de kleine aanbouw dat er nu toch maar eens van moet komen. Zeker in deze periode waarin de dagen weer langer worden gaan veel mensen aan de slag met hun klus. Maar gaat u het zelf doen of uitbesteden aan een allround klusbedrijf? In veel gevallen blijkt dat nadat er een start is gemaakt met de klus toch expertise nodig is van een vakman. Ben u zelf niet zo handig met klussen, dan adviseren we vooraf een klusbedrijf in te schakelen. Maar welk klusbedrijf is het beste? We geven u hier enkele tips.

Vergelijken en klantbeoordelingen

Het vergelijken van klusbedrijven klinkt misschien als een tijdrovende klus, maar dat is het niet. Via het internet en online vergelijkingswebsite zoals Kluskenner.nl en Biedplaats.nl vergelijkt u makkelijk gratis offertes van klusbedrijven in uw regio. Daarnaast kunt u via de zoekresultaten in Google enkele websites aanklikken. Vaak staan er wel klantbeoordelingen op een website en dit is uitstekend vergelijkingsmateriaal.

Het is altijd verstandig om eerst te vergelijken, want vaak kunt u daardoor al een enorme kostenbesparing realiseren. Vergelijk dus altijd voordat u koopt!

Keurmerken in de klusbranche

Een derde belangrijke methode is om te kijken of een klusbedrijf ook keurmerken mag dragen. Ook deze staan vaak op de website vermeld. Wanneer een klusbedrijf een dergelijk keurmerk mag dragen dan weet u zeker dat kwaliteit en service geboden wordt. Ze hebben het keurmerk immers moeten verdienen op geleverde klussen uit het verleden. Enkele keurmerken zijn BouwGarant, UNETO-VNI en Erkend Installateur.

Allround klusbedrijf of specialist?

Door de crisis van de afgelopen jaren zijn veel mensen uit de bouw ontslagen en als eenmanszaak gestart. Dit zijn vaak klusjesmannen van het niveau ‘mannetje van alles’. Hier is uiteraard helemaal niks mis mee en vaak leveren ze uitstekend werk tegen een scherpe prijs. Wel adviseren we, als het gaat om grote klussen zoals kozijnen of dakkapellen, een specialistisch bedrijf in te schakelen. Vaak zijn de allround klusjesmannen niet in staat dergelijke projecten tot in perfectie af te ronden. Goedkoop is duurkoop in zulke gevallen.