Badkamer en toilet

Wel of geen bad in je badkamer?

Geschreven door admin

Als de badkamer aan een verbouwing toe is, het sanitair vervangen moet worden of als je een nieuw huis koopt waarin de badkamer nog geplaatst moet worden, komt vrijwel altijd de vraag of er wel of geen bad moet komen.

Voorstanders van een bad dragen allerlei argumenten aan om een bad te (laten) plaatsen. Lekker relaxen, ontspanning, romantisch en ideaal om kindjes onder toezicht lekker in een klein laagje water te laten spelen als het buiten koud en guur is. Nadelen zijn dat een bad behoorlijk veel ruimte inneemt en dat de hoeveelheid water wat gebruikt wordt 2-3 keer zoveel is dan met douchen.

Natuurlijk is de plaatsing van een bad afhankelijk van de ruimte in de badkamer en worden er soms op papier handige oplossingen bedacht.
Een combinatie van het douchegedeelte in het bad lijkt in eerste instantie ideaal, maar is inde praktijk geen mooie compromis. De ruimte om je te kunnen draaien tijdens het douchen en de beperkte hoeveelheid werkelijk vlakke ondergrond om ontspannen en rustig te kunnen staan zorgt vaak voor ergernis en soms voor valpartijen en ongelukjes, zeker voor oudere mensen.

Heb je alle ruimte voor zowel een bad als een douche? Laat ze allebei plaatsen en geniet van de weldaad van water. Is de ruimte in de badkamer beperkt? Kies dan voor een ruimer douchegedeelte. Dit beslaat altijd nog minder oppervlak dan een bad. In combinatie met een praktische douchebak en luxe douchekop of massagedouche mis je het bad niet eens!