Verbouwen

Wat is een spanplafond?

Geschreven door admin

Een spanplafond is een plafond van kunststof materiaal, dat letterlijk tussen de muren gespannen wordt. Met een spanplafond creëer je in korte tijd een strak en naadloos plafond. Een spanplafond is gemaakt van kunststof materiaal, over het gehele plafond strak wordt gespannen. Een spanplafond is afneembaar met sop en water, dus erg onderhoudsvriendelijk. Ook is een spanplafond gemakkelijk en snel vervangbaar, mocht je het ooit willen vervangen of verplaatsen. Wanneer je het plafond in een ruimte wilt verlagen, maar geen zin hebt in een tijdrovende en kostbare verbouwing, is een spanplafond de ideale oplossing. Binnen een paar uur is er in de meeste gevallen al een strak, naadloos en mooi afgewerkt plafond. Spotjes, leidingen en andere zaken die aan het plafond bevestigd zijn, kunnen perfect weggewerkt worden achter het kunststof materiaal. Ook wanneer je een ongelijk plafond wil egaliseren, is een spanplafond ideaal. Plameco spanplafonds zijn leverbaar in verschillende maten en uitvoeringen en zelfs geschikt voor badkamers, dus er is altijd voor ieder wat wils.

Wanneer je een spanplafond zelf wilt bevestigen, plaats je tegen de muur rondom het plafond op de gewenste hoogte de bevestigingsbalken. Hiertussen kan het naadloze plafond gespannen worden. Met duidelijke instructies en wat handigheid kun je een spanplafond zelf bevestigen.De specialisten van Plameco komen het spanplafond echter ook graag bij u inmeten en professioneel bevestigen.

Prijzen spanplafonds berekenen

De prijs voor een spanplafond is vooraf lastig te bepalen. Een spanplafond gaat erg lang mee, en hoeft in tegenstelling tot een geschilderd of gestuct plafond niet na verloop van tijd bijgewerkt te worden. Na aanschaf van het spanplafond, bent u er dus geen geld voor het onderhoud meer aan kwijt. Er is geen standaard prijs per vierkante meter. De prijs van het plafond wordt bepaald door verschillende factoren. De specialisten van Plameco plafonds kijken naar de volgende punten bij het bepalen van spanplafond prijzen

Wensen en eisen

De wensen die u heeft en de eisen waaraan het spanplafond moet voldoen, bepalen voor een deel de prijs. Ieder type spanplafond heeft een andere prijs. Er zijn glanzende, matte, lichtdoorlatende en fotoplafonds. Hoe meer wensen, hoe beter de kwaliteit en hoe meer werk en in het vervaardigen van het kunststof materiaal gaat zitten, hoe hoger de prijs zal uitvallen.

 Verlichting en plafondlijsten

Dit onderdeel van de prijsbepaling heeft te maken met de afwerking. Meer spotjes in het plafond, zorgen vanzelfsprekend voor meer afwerking en een hogere prijs. Ook bijvoorbeeld sierlijsten brengen de prijs van het plafond omhoog. Dit komt doordat er meer werkuren nodig zullen zijn om het plafond strak, naadloos en professioneel te bevestigen.

De ruimte

De ruimte waar het spanplafond geplaatst wordt, is ook van belang voor de prijsbepaling. Wanneer er bijvoorbeeld met steigers gewerkt moet worden omdat het plafond in een hoge ruimte gespannen moet worden, zal dit zorgen voor hogere montagekosten. Ook de vorm van de ruimte is van belang. Een ‘simpele’ vierkante ruimte is makkelijker te voorzien van een spanplafond dan een ruimte met allerlei hoeken en bochten, omdat dit veel meer tijd zal kosten.