Badkamer en toilet

Wat is een aannemer?

Een aannemer is een persoon met een functie in de bouwsector. Zijn taak bestaat eruit om een fatsoenlijk afgewerkt gebouw af te leveren bij de klant. De aannemer krijgt een bepaald budget waarmee hij binnen een vooraf bepaalde termijn het bouwproject moet opleveren.

Wat doet een aannemer?

 

De rol van aannemer Dordrecht bestaat vooral uit het coördineren van de bouwwerkzaamheden. Afhankelijk van de opdracht die de klant geeft, kan de functie zeer uiteenlopende taken bevatten. Zo kan het zijn dat je als klant alles aan de aannemer overlaat en deze zal dan zelfs een bouwvergunning proberen te verkrijgen. Wanneer het gebouw gezet mag worden, wordt er een plan opgesteld.

De aannemer zal er voor zorgen dat de juiste vakmensen op het juiste moment aan het gebouw kunnen werken. Als klant is het handig dat de aannemer alles regelt. Je moet zo niet zelf zorgen dat alles vlot verloopt.

Doordat de taken van de aannemer zo ver uit elkaar liggen, komt deze in contact met veel verschillende onderdelen van de bouw, zoals je bijvoorbeeld een badkamer verbouwen.

Kan iedereen aannemer worden?

 

Neen, niet iedereen kan deze functie bekleden. Alvorens het diploma van aannemer te verkrijgen, moet je een opleiding volgen. Je moet kunnen bewijzen dat je technisch voldoende onderricht bent maar ook dat je voldoende financiële middelen hebt. De klant spreekt een prijs af maar wanneer de prijs hoger uitvalt, zal de aannemer moeten bijspringen. Het is mogelijk een diploma te verkrijgen via avondschool.

Heb ik een aannemer nodig?

 

In principe kan je alles zelf regelen. Je belt zelf de verschillende firma’s op zodat deze weten wanneer ze mogen beginnen. Toch kan het handig zijn een aannemer in te schakelen. Wanneer bijvoorbeeld de metser vertraging oploopt, zal de aannemer de andere firma’s laten weten dat er vertraging is. Het bespaart je dus in elk geval veel werk maar je betaalt er wat meer voor.