Interieur

Wand bekleden met wandpanelen

Geschreven door Victor

Er zijn verschillende manieren om een wand mooi te kunnen bekleden. De een kiest voor behang en de ander kiest voor tegels, maar er is nog een hele andere manier om een wand te bekleden die zowel zorgt voor een mooie uitstraling, maar daarnaast ook nog eens kan zorgen voor andere voordelen. We hebben het dan over wandpanelen. We gaan je in deze tekst kennis laten maken met wandpanelen. Wat zijn wandpanelen precies en waarom zijn wandpanelen de ideale manier om een muur te bekleden met een hoop bijkomende voordelen.

 

Wat zijn wandpanelen precies?

Eerst gaan we kijken wat wandpanelen precies zijn. Wandpanelen zijn kunststof panelen die op de muur bevestigd kunnen worden. De panelen zijn vaak vrij dik en kunnen verschillende opdrukken hebben. Het kan zijn dat je een paneel hebt met een houten opdruk of een met steen. Op die manier kun je dus op een gemakkelijke manier nabootsen dat je steen of hout op de muur hebt in plaats van de panelen. Daarnaast is het zo dat panelen vrij gemakkelijk op de muur bevestigd kunnen worden. De panelen hebben namelijk vaak een plakrand waardoor je het papier er van af kan halen en de panelen direct tegen de muur kan plakken. Hierdoor hoef je ook niet eerst het vorige materiaal van de muur af te halen zoals bij verf of behang vaak wel het geval is. Dat maakt het dus niet alleen een manier om de muur mooi te bekleden, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je dit makkelijk zelf kunt doen.

 

Wat zijn de voordelen van de panelen

Een groot voordeel is dus ook dat het niet alleen een hoop werk scheelt, maar ook een hoop geld kan schelen. De panelen zijn namelijk makkelijk op maat te snijden waardoor deze op elke muur passen. Daarnaast hoeft het niet door een professional te gebeuren waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om de panelen zelf op te plakken. De panelen zijn verkrijgbaar in een hele hoop maten, kleuren en afdrukken. Dat komt omdat het kunststof makkelijk beplakt en aangepast kan worden. Hierdoor kun je de panelen dus ook heel makkelijk aanpassen aan het interieur wat je hebt. Heb je bijvoorbeeld een industrieel interieur dan is het mooi om te gaan voor wandpanelen die lijken op steen, maar een modern interieur is dan weer beter af met wandpanelen die gewoon een egale kleur hebben. Zoals je merkt kun je dus eigenlijk alle kanten op met de panelen in de woning op de muur.

Bron: Stylishcolors.eu