Bestrating

Waarom je jouw tuin moet laten bestraten door een professioneel bestratingsbedrijf

Geschreven door admin

De tuin is een belangrijk onderdeel van ons leven. Zodra het weer het toelaat zijn we er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te vinden. Het is daarom van belang dat de tuin een plek is waar je graag bent. Heeft jouw tuin een haveloze, onverzorgde uitstraling? Dan gaat dat niet alleen ten koste van de uitstraling van jouw woning, het zorgt er ook voor dat je sneller binnenblijft. Wil jij jouw tuin opnieuw laten aanleggen, zodat je er weer veel tijd kunt doorbrengen? Dan is de kans groot dat je begint bij het opnieuw aanleggen van de bestrating. Nieuwe bestrating kan het beste worden aangelegd door een professioneel bestratingsbedrijf. Wij hebben negen voordelen voor je op een rijtje gezet.

De voordelen

  • Door jouw tuin opnieuw te laten bestraten door een professioneel bestratingsbedrijf hoef jij deze zware taak niet uit te voeren en kun je direct na het opleveren genieten van prachtig straatwerk.
  • Bij een bestratingsbedrijf staan jouw wensen centraal en kunnen de meeste wensen gerealiseerd worden.
  • Heb jij speciale wensen wat betreft de bestrating? Bijzondere bestrating aanleggen is een lastige klus die niet uit te voeren is zonder vakspecifieke kennis. Het is daarom af te raden om dit zelf te proberen. Dankzij jarenlange ervaring en brede kennis van bestrating kan een professioneel bestratingsbedrijf jouw wensen vaak wel tot in detail realiseren.
  • Een bestratingsbedrijf kan het bestraten van jouw tuin meestal sneller uitvoeren dan jij dat zelf kunt. Ze beschikken over professionele apparatuur en hebben vaak een eigen zanddepot, waardoor snel en efficiënt werken mogelijk is.
  • Om jarenlang te kunnen genieten van prachtig straatwerk, is een goede ondergrond van groot belang. Een professioneel bestratingsbedrijf kan de ondergrond goed verdichten, waardoor verzakkingen nagenoeg niet voorkomen.
  • In Nederland regent het regelmatig. Al dat regenwater kan voor veel overlast zorgen. Een goede afvoer van het regenwater is daarom van groot belang voor zowel jouw woning als jouw tuin. Door de bestrating van jouw tuin uit te laten voeren door een professioneel bedrijf weet je zeker dat de bestrating voldoende afschot bevat. De ervaren stratenmakers zorgen er met behulp van roosters en andere regenwaterafvoermiddelen voor dat het regenwater niet op de bestrating blijft staan. Tevens kunnen zij tijdens het bestraten rekening houden met het riool en de regenwaterafvoer er eventueel op aansluiten.
  • Professionele bestratingsbedrijven hebben toegang tot tegels van hoge kwaliteit, zodat je echt het beste van het beste in jouw tuin hebt liggen
  • Bestratingsbedrijven werken jouw bestrating vaak strakker af dan jij dat zelf kunt. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van zilverzand om de voegen mee op te vullen. Zilverzand heeft een hogere dichtheid, waardoor de stabiliteit en daarmee de levensduur van het straatwerk verbeterd wordt.
  • Dankzij een goede ondergrond, goed regenwaterafvoer, goede afwerking en tegels van hoge kwaliteit gaat de bestrating aangelegd door een professioneel bestratingsbedrijf jarenlang mee.

Een bestratingsbedrijf inhuren

Wil jij jouw tuin laten bestraten door een bestratingsbedrijf? Het is aan te raden om te kiezen voor een bedrijf dat jouw wensen echt centraal stelt, zodat jij straks kunt genieten van een tuin die helemaal bij jou past.