Uitbreidingen

Waar moet een goede beveiligingscamera voor bij je woning aan voldoen? Kijk daarvoor op www.yesss.nl.

Geschreven door Victor

Wil je een beveiligingscamera kopen? Dan is de eerste vraag; welke type of wat voor soort camera wil je dan hebben? Er zijn namelijk een tal verschillende soorten beveiligingscamera’s te koop. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een IP camera, omdat de videobeelden van deze camera’s direct van een app op een mobiele telefoon, tablet, computer of laptop te bekijken zijn. Super handig! Maar daarnaast is het ook mogelijk om de beelden direct door te zetten naar bijvoorbeeld een alarmcentrale. En een ander voordeel van de IP camera is dat je de beelden direct op kunt slaan en gebruik kunt maken van verschillende detectietechnieken. Zo kan je dus een camera instellen op beweging, maar ook op lichaamstemperatuur. Wil je meer informatie over al deze technieken, op https://www.yesss.nl/ vind je vast je antwoord. 

Waar let je allemaal op bij een camera?

Nadat je een keuze gemaakt hebt over een type beveiligingscamera is het belangrijk dat je een aantal punten meeneemt in de keuze van een beveiligingscamera. Zo zijn er namelijk nogal wat verschillen per camera en leveranciers van camera’s. De volgende punten zijn belangrijk bij het kopen van een beveiligingscamera:

  • beeldkwaliteit, want naast dat je goed zicht hebt overdag, is het het hebben van goed zicht in de avond ook fijn. 
  • Veiligheid en privacy, want het is wel belangrijk om te weten hoe de beelden beschermd worden.
  • Data opslag, het is namelijk fijn om te weten hoe lang de beelden bewaard kunnen worden. 

 

Klik hier voor meer informatie over de veiligheid bij het hebben van een camera.

Beeldkwaliteit van de camera

Het is dus belangrijk om een scherp beeld te hebben, want alleen zo kan je eventuele daders herkennen. Want hoe vaak je zie namelijk camerabeelden die blokkerig zijn door te weinig pixels. Iets wat je kan voorkomen. Ga daarom voor een camera met de beste beeldkwaliteit om te voorkomen dat de beelden niet onbruikbaar zijn wanneer ze dus wel nodig zijn. 

Veiligheid en privacy

Een ander belangrijk punt is dus veiligheid en privacy. Hoe vaak gebeurt het niet dat beelden van camera’s gehackt worden en dan andere mee kunnen kijken. Als je de camera in huis hebt hangen wil je niet dat iedereen mee kan kijken en je beelden misschien voor hele andere doeleinden gaan gebruiken. Een tip daarvoor is het gebruik van IP camera’s, want dan dien je een app je te gebruiken waar de beelden in real-time kan bekijken. 

Data-opslag

En dan het allerlaatste punt is data-opslag. IP camera’s zetten videobeelden om in data en deze data wordt dan opgeslagen. Maar op welke manier wordt dat dan gedaan. De data kan op een recorder opgeslagen worden. En hierdoor kan je de beelden gelijk op een centraal punt hebben. Er zijn dus diverse recorders beschikbaar, elk met hun eigen voor en nadelen natuurlijk. Bedenk dus heel goed hoe lang de beelden beschikbaar dienen te blijven om terug te kijken.