Verbouwen

Voordelen van een lichtstraat in je aanbouw

Geschreven door admin

Het is mogelijk om een zogenaamde lichtstraat in de aanbouw te laten plaatsen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de lichtstraat zelf in te bouwen als je een beetje handig bent. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een lichtstraat?

Licht geeft vrolijkheid

Allereerst geeft de aanwezigheid van licht een soort optimisme, een soort vrolijkheid. Een donkere aanbouw is vaak maar zo donker, terwijl een lichte aanbouw er veel prettiger uitziet. Dat zal iedereen kunnen beamen. Het is dus zaak om te zorgen voor licht in de aanbouw.

Geen ramen mogelijk? Wel een lichtstraat!

Soms heeft een aanbouw geen ramen. Het wordt dan al snel een troosteloos gebeuren waar weinig tot geen daglicht binnen kan komen. Met een lichtstraat kan hier een oplossing voor worden gevonden. Een lichtstraat is een reeks ramen in het dak waardoor het licht naar binnen kan komen. Hierdoor zijn er geen ramen in de zijkant van de aanbouw noodzakelijk maar kun je dus alsnog een berg daglicht binnen krijgen.

Op maat gemaakt voor alle wensen

Een lichtstraat kan tal van vormen aannemen en in tal van soorten, maten en uitvoeringen gewenst zijn. Om aan alle wensen te kunnen voldoen, is het mogelijk een lichtstraat op maat te maken. U bent dan zelf in de gelegenheid om de maten op te geven, de materialen uit te kiezen en verder op te geven waaraan de lichtstraat moet voldoen. Het wordt dan echt maatwerk, wat logischerwijs duurder is dan een kant-en-klaar pakket. Gelukkig is het ook mogelijk om een kant-en-klaar oplossing aan te schaffen; ook dan is er vaak voldoende keuze met betrekking tot de materialen, maten en wijzen van afwerking. Kortom: er is altijd wel een oplossing met een lichtstraat te bedenken.